MAGGI - predstavljanje papira za pecenje piletine u taviNestlé je proširio svoj kulinarski asortiman još jednom inovacijom, Maggi, jedinstvenim papirom za pečenje piletine.

Posebnost novog proizvoda je u tome što omogućuje pripremu sočnog i mekanog, savršeno začinjenog pilećeg filea bez dodavanja kapi masnoće.

Istraživanja su pokazala kako više od 70 posto Hrvata kuha svaki dan te obroke najčešće pripremaju kuhanjem namirnica u loncu, pečenjem u pećnici ili prženjem u tavi.

Osim toga, hrvatski potrošači vole piletinu te 32 posto njih piletinu jede jednom tjedno, dok se količina konzumirane piletine procjenjuje na 7,5kg godišnje po stanovniku.

Kako bi svojim potrošačima olakšali pripremu omiljenih jela od piletine stručnjaci tvrtke Nestlé osmislili su način za pripremu savršeno začinjenog, sočnog pilećeg filea i to bez dodavanja masnoća.

Ovu inovaciju u kulinarskom asortimanu Maggi zajedno su predstavili Nestlé i Konzum u Klubu Gastronomada, a jednostavnost pripreme u svega 10 minuta demonstrirali su kuhar Marko Anić te poznata glumica i voditeljica Doris Pinčić Rogoznica.

“Ljudi se sve manje kreću, neredovito se hrane i unose previše namirnica s visokim sadržajem masnoće. Skoro dvije trećine stanovnika Hrvatske ima problem s viškom kilograma. Stoga tvrtka Nestlé neprestano radi na unapređenju i inovacijama u svome asortimanu, a kako bi potrošačima ponudila zdravije varijante omiljenih jela”, izjavila je Tatjana Munjas, Marketing menadžer za Hrvatsku, Nestlé Adria.

Istraživanja koje je tvrtka Nestlé provela u regiji pokazala su kako je priprema piletine u tavi, uz dodatak soli, papra i univerzalnih začina, omiljen način pripreme ove vrste mesa. Zato Maggi s papirom za pečenje u tavi unosi dinamiku i dolazi u tri kombinacije pažljivo odabranih mješavina začina, namijenjenih pripremi  piletine – paprika, češnjak i mediteranski začini.
Maggi inovativne papire za pečenje piletine u tavi potražite na svim prodajnim mjestima Konzuma.