vispak-tvornica-midiTvrtka je potpisala godišnji ugovor sa zemljama Golfskog zaljeva

Bosanskohercegovačka prehrambena tvrtka Vispak d.d., koja posluje u sastavu AS grupe, potpisala je izvozni ugovor za sve zemlje Golfskog zaljeva s godišnjim iznosom od 1,5 milijuna američkih dolara, izvijestili su iz ove tvrtke.

Uz dva Vispakova kontejnera, na tržišta Iraka, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kuvajta, Katara i Jemena uskoro će biti isporučena i tri kontejnera keksa AS grupe u čijem sastavu Vispak posluje.

Prva pošiljka Vispakovih proizvoda, pralina, čokolada, juha, čorbi i čajeva, realizirana je na tržište Kraljevine Saudijske Arabije, a tvrtka sa sjedištem u Visokom dobila je i narudžbu za još jedan kontejner proizvoda iz programa čokolada.

Izvozni portfelj proizvoda uključuje brendove Choco club, Begova čorba, Vispak čajevi te keksi Master i Kent koji će se naći na policama trgovačkih lanaca ove zemlje u kojoj živi više od 28 milijuna ljudi, a uskoro ih se planira plasirati i a ostala tržišta ove regije, kažu u Vispaku.

vispak-rusmir-hrvic“Potencijali i potrebe saudijskog tržišta, kao i tržišta zemalja Golfskog zaljeva, su ogromni, tako da će naš uspješan prodor umnogome pomoći i ostalim bosanskohercegovačkim proizvođačima hrane da uđu na ova tržišta. Naši arapski partneri u prvom redu su prepoznali kvalitetu Vispakovih proizvoda, a naš cilj je da tamošnjim kupcima približimo sve čari i ukuse naše autohtone bosanske kuhinje, ali i kave čiji plasman na ta tržišta očekujemo uskoro”, kazao je direktor Vispaka Rusmir Hrvić.