vispak-bosnia-kava-largeNakon kave, Vispak na tursko tržište planira izvoziti i čorbe, začine i dodatke jelima

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Vispak realizirala je prvu pošiljku Bosnia kave na tržište Republike Turske. Prvi šleper Bosnia kave u pakiranjima od po 100 i 200 grama stigao je u Tursku, a Vispakov proizvod se već našao na policama turskih prodavaonica i u promotivnim katalozima, izvijestili su iz ove tvrtke.

Bosnia kava zasad će se moći kupiti širom Turske u jednom od dva velika tamošnja trgovačka lanca. Nakon ovog Vispakovog proizvoda, u bližoj budućnosti slijedi izvoz začina i dodataka jelima, čorbi, juha, ali i Vispakove Espresso kave, kao i novog instant branda Viscafe 3 u 1 i 2 u 1, navodi se u priopćenju.

“Uspjeh Vispaka u pogledu ostvarenja izvoza na tržište Republike Turske ujedno je i uspjeh cijele bosanskohercegovačke prehrambene industrije, a njegov značaj, mogu slobodno kazati, graniči s čudom. Naši turski partneri u prvom redu su prepoznali kvalitetu Vispakovih proizvoda, ali nisu odustajali upravo od naše orijentacije ka pravoj bosanskoj kavi i bosanskoj kuhinji. Dodamo li ovome angažman svih uposlenih, vještine upravljanja, znanje, konkurentsku sposobnost, te cjelokupan komunikacijski koncept, mogli bismo kazati kako imamo recept za uspjeh kako na domaćem, tako in a na inozemnim tržištima”, naglasio je direktor Vispaka Rusmir Hrvić.