Čekajući nagodbu

Prošao je i taj 10. travanj te je ove godine po prvi puta u novijoj hrvatskoj povijesti imao sasvim drugačiju simboliku koja je u najvećoj mjeri oslikana nacrtom nagodbe za Agrokor. Neki su vjerovnici njome bili zadovoljni, a drugi apsolutno nisu te će tražiti načine kako da zaštite svoje interese, što će vjerojatno iziskivati dugogodišnji sudski epilog. Jednom smrkne, drugom svane – tako je to od pamtivijeka bilo. U svakom slučaju, ovih se dana iscrtavaju zadnji obrisi nagodbe koja će u finalnom obliku biti predstavljena javnosti najkasnije do 10. srpnja. Pa strpimo se još malo.

Da ipak sve ne prolazi govore nam “Brendovi za sva vremena”, kako smo nazvali temu o najstarijim domaćim brendovima u području robe široke potrošnje, čija se tradicija mjeri u desetljećima a kod nekih i u stoljećima. Izvrsni su to primjeri vitalnosti brendova koji u svakom periodu na tržište donose nešto novo i inovativno kako bi odgovorili na zahtjeve i potrebe svojih potrošača.

Riječ je o brendovima koji su lučonoše u svojim segmentima tržišta te pritom pokazuju smjer razvoja kategorija koje predvode. Uz ovu temu koju je detaljno obradila kolegica Snježana Mlinarević iz udruge Žene 50+, predstavljamo i aktualnosti iz područja kartičnog poslovanja te gospodarskih vozila, dvaju naoko nepovezivih gospodarskih sektora, ali zapravo čvrsto isprepletenih s maloprodajom bez kojih cijeli naš sektor ne bi mogao funkcionirati.

I u ovom broju donosimo razgovore s iznimno zanimljivim sugovornicima pa smo tako od naše europarlamentarke Biljane Borzan doznali novosti u području zaštite prava potrošača na jedinstvenom europskom tržištu, dok smo s vlasnikom tvrtke Kotányi, Erwinom Kotányijem, napravili intervju povodom velikog jubileja, 20 godina poslovanja ovog proizvođača začina i začinskih mješavina na hrvatskom tržištu. Upravo je to i bila jedna od kategorija koju smo analizirali, uz meso, mesne prerađevine i suhomesnate proizvode kojima upravo dolazi sezona s lijepim vremenom koje prosto poziva na roštiljanje. A stiže nam i prvi maj pa je red da se prigodno obilježi uz malo opuštanja. Dobar nam tek!