Tetra Pak, vodeća svjetska kompanija u proizvodnji rješenja za preradu i pakiranje prehrambenih proizvoda, objavila je kako je hrvatskom tržištu predstavila Tetra Wedge Aseptic ambalažu s posebno oblikovanom Sensory Straw slamčicom.

Iz tvrtke navode kako se u ovu ambalažu trenutačno pakiraju sokovi Juicy kids najvećeg hrvatskog proizvođača mineralnih i izvorskih voda te bezalkoholnih pića, Jamnice.

Tetra Wedge Aseptic svojim je jedinstvenim modernim izgledom prilagođen mlađoj populaciji, što ga čini vrlo prepoznatljivim i vidljivim na policama. Radi lakoće držanja u rukama i ispijanja, ambalaža je prikladna za djecu. Izrađena je od ambalažnog materijala ispodprosječne težine pa se lako transportira i skladišti, što pridonosi sniženju troškova i minimalizaciji učinaka na okoliš.

Inovacija pak dolazi u obliku posebne Sensory Straw slamčice koja umjesto jedne, ima čak četiri rupice. Osim što konzumaciju pretvara u posve novi oblik zabave, ova slamčica omogućuje i bolju disperziju tekućine u ustima, tj. njezinu raspodjelu na okusne pupoljke na jeziku.

Zbog svih navedenih karakteristika, baš je ova ambalaža izabrana kao idealno pakiranje za Juicy kids sokove. Veselog dizajna, s nasmiješenim likovima tukana i medvjeda, Juicy kids je nova voćna zabava za najmlađe. Na tržištu se nalaze dva djeci omiljena okusa – jabuka 100% i 100% mješovitih voćnih sokova, koje su bogat izvor vitamina C, bez dodanog šećera i konzervansa te bez umjetnih boja i sladila.