VijestiZemljaJurčić: Podravka nakon mnogo godina posluje s dobiti

Jurčić: Podravka nakon mnogo godina posluje s dobiti

ljubo-jurcic-midi1U prvih devet mjeseci prošle godine Podravka ima operativnu dobit oko 80 milijuna kuna i taj trend se nastavlja i u zadnjem kvartalu, rekao je Jurčić gostujući u Dnevniku Nove TV

“Podravka je prebrodila minus od 400 milijuna kuna i jedna je od rijetkih kompanija u Hrvatskoj koja, bez obzira na sve afere, ima stabilnu financijsku situaciju za iduće 3 ili 4 godine”, kazao je gostujući u srijedu u Dnevniku Nove TV Ljubo Jurčić, predsjednik Nadzornog odbora koprivničke kompanije.

“Kratkoročno financijsko restrukturiranje obavljeno je odmah nakon što su afere izašle na vidjelo, a u prosincu je donesen plan dugoročnog restrukturiranja, čime će se sve obveze rastegnuti kroz iduće tri ili četiri godine te tako poslovanje nikako neće biti ugroženo”, dodao je Jurčić.

Unatoč svim rizičnim transakcijama, tj. aferama, nakon više godina Podravka ostvaruje dobit. “U prvih devet mjeseci prošle godine Podravka ima operativnu dobit oko 80 milijuna kuna i taj trend se nastavlja i u zadnjem kvartalu tako da unatoč svemu možemo očekivati dosta uspješnu i profitabilnu godinu”, rekao je Jurčić te najavio kako u 2011. godini očekuju još bolje poslovanje, a plan za 2012. će vjerojatno biti širenje poslovanja.

Što se tiče poskupljenja goriva i mogućeg poskupljenja hrane, Jurčić je rekao da to vjerojatno ima ekonomskog opravdanja jer gospodarski rast u Europi, SAD-u i Kini znači i veću potrošnju, povećava se potražnja za hranom i energijom, cijena nafte raste i prenosi se na druge proizvode. Hrvatska na to, naglasio je Jurčić, ne može utjecati, nego bi trebala raditi na povećanju proizvodnje i plaća, jer, kako je rekao, ako plaće rastu 4 ili 5 posto nije problem ako cijene rastu 2 ili 3 posto.

Također je komentirao izjavu ministra gospodarstva Đure Popijača koji je u Dnevniku Nove TV dan prije rekao kako država još ne namjerava utjecati na cijenu nafte. Jurčić je rekao kako država ne može na to mnogo utjecati te kako je posljednji put prije dvije godine, kada je politika zakočila rast cijena nafte, INA došla u probleme i nije platila 2 milijarde i 200 milijuna kuna državi, jer je to išlo na štetu trošarina, poreza i sl.

Jurčić je također najavio rast cijena komunalnih usluga jer po novom zakonu o financijskoj odgovornosti ne smije se trošiti više nego što se ima, a lokalne jedinice su u deficitima. (Bankamagazin)

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...