Kala pokrenula val zahvale dobrovoljnim vatrogascima

Već u prvim danima kampanje "JEDNA KALA, JEDNO HVALA" građani su ostavili brojne dirljive poruke zahvale dobrovoljnim vatrogascima. Kala će tijekom kampanje donirati sredstva dobrovoljnim vatrogasnim društvima, a osigurat će im i zalihe flaširane vode

U Hrvatskoj djeluje oko 140.000 članova vatrogasnih društava, a čak 133.000 njih su volonteri koji su često od malih nogu uključeni u rad 1.761 dobrovoljnog vatrogasnog društva. Njihovu požrtvovnost i hrabrost prepoznala je Kala, blaga negazirana prirodna mineralna voda, koja je pokrenula kampanju “JEDNA KALA, JEDNO HVALA”, čiji je cilj podržati dobrovoljna vatrogasna društva i zahvaliti im na njihovom nesebičnom radu.

“Nije neobično da Kala, voda koja snagom nježnosti odražava tihu snagu u nama, stoji iza volontera koji su tiha snaga našeg društva. Dobrovoljni vatrogasci ne traže ništa za svoj rad, no zaslužuju barem jedno veliko javno hvala i zato smo odlučili pokrenuti kampanju zahvalnosti u koju se možemo uključiti svi mi koji prepoznajemo značaj volonterstva, a često zbog svakodnevnih obaveza i ubrzanog ritma života nismo u mogućnosti i sami mu se posvetiti”, izjavila je Laura Bortas, Senior Brand Manager za Kalu.

Unatoč izazovima koje nosi ovaj poziv, broj dobrovoljnih vatrogasaca raste iz godine u godinu, u porastu je i broj vatrogaskinja – čak 23 posto ukupnog broja vatrogasaca su žene, a među njima je i Pakoštanka Antonia Vulin (30), operativna članica DVD-a Pakoštane-Vrgada.

“Nema u ovome poslu ni profita ni financija. Motiviraju me isključivo emocije, da budem tu za nekoga kome treba pomoć i time dokažem svoje postojanje”, izjavila je Antonia.

Upravo su je emocije potaknule da se i službeno učlani u DVD. Bilo je to vrijeme nakon razornog potresa na Baniji, kada je tisuće ljudi preko noći ostalo bez sigurnog krova nad glavom. Iako je i prije toga pomagala u aktivnostima DVD-a, u tom se trenutku odlučila staviti u potpunosti na raspolaganje i preuzeti dobar dio organizacije humanitarne pomoći. Koordinirala je slanje članova njihovog društva na Baniju, tražila i usmjeravala dobrovoljne građevinske tvrtke prema potrebitim mjestima te lobirala u obližnjim kampovima da doniraju mobilne kućice za unesrećene obitelji koje su ostale bez svog doma. Kako kaže, drugi dan nakon potresa su već slali prva dva šlepera s kućicama i potrepštinama prema Baniji.

“Njihova zahvalnost se ne može mjeriti riječima. Suze, radost, sreća…njihovo srce, a i moje, bilo je ogromno. Dan danas mi se znaju javiti i zahvaliti što smo im u tim teškim trenucima dali krov nad glavom. No, ništa od toga ne bi bilo da nije bilo čiste ljudskosti u nama. Zato i kažem da je lijepa riječ moja tiha snaga”, ističe Antonia, ujedno jedna od ambasadorica kampanje “JEDNA KALA, JEDNO HVALA”.

Kala će DVD-e podržati financijskom donacijom i zalihama flaširane vode, a inicijativu su od prvog dana prepoznali i građani ostavljanjem brojnih poruka zahvale. Naime, na svakoj boci Kale nalazi se kod koji građani mogu skenirati i otići na stranicu jednakala-jednohvala.hr, gdje mogu ostaviti svoju poruku. Autore najboljih poruka očekuju vrijedne nagrade: vikend proveden s vatrogascima na Pagu ili Braču, uz plaćen put i smještaj, zatim šator, pametni sat i ulaznice za Plitvička jezera za cijelu obitelj.

Prethodni članakIntimna njega – Pozitivan prodajni trend u kategoriji
Sljedeći članakZarada vodećih trgovaca hranom predmet regulatorne istrage u Švedskoj