KategorijeAnalizaIntimna njega – Pozitivan prodajni trend u kategoriji

Intimna njega – Pozitivan prodajni trend u kategoriji

U posljednjih godinu dana skupina kategorija intimne njege zabilježila je rast vrijednosne i količinske prodaje, a gotovo dvije trećine vrijednosne prodaje otpada na higijenske uloške.

Skupina proizvoda intimne njege obuhvaća dnevne i higijenske uloške, tampone i proizvode za intimnu higijenu (poput intimnih sapuna). U posljednjih godinu dana, zaključno s prosincem 2022. godine, skupina kategorija intimne njege zabilježila je rast vrijednosne i količinske prodaje. Najveći udio vrijednosne prodaje otpada na higijenske uloške (64,6%), slijede dnevni ulošci sa 21,9% vrijednosne prodaje, tamponi s 9,2% te intimni sapuni s 4,3%.

Promatrajući aspekt mjesta prodaje, čak 62,5% ukupne vrijednosne prodaje proizvoda intimne njege pronalazi svoje kupce u drogerijama i trgovinama mješovitom robom, dok se u modernim kanalima (hipermarketima i supermarketima) ostvari preostalih 36,8% vrijednosne prodaje cjelokupne grupe intimne njege i jedan mali dio se proda kroz benzinske postaje i kioske, točnije 0,7%.

U posljednjih godinu dana, zaključno s prosincem 2022. godine, promatrajući vrijednosno, vodeća tri proizvođača nose 70,7% ukupne prodaje intimne njege, a oni su (abecednim redom): Essity, Johnson & Johnson i Procter & Gamble.

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...