Karlovačka pivovara povećala udio na tržištu piva

alexander-gerschbacher-karlovacko-radler-grejp-2Karlovačka pivovara u 2011. je godini povećala svoj udio na tržištu piva na 27,5 posto, s 26,1 posto koliko je imala u godini ranije, rekao je na današnjem druženju s novinarima predsjednik uprave te pivovare Alexander Gerschbacher.

Prema navedenim podacima Grupacije proizvođača piva, Karlovačka pivovara je u prošloj godini učvrstila svoju drugu poziciju na pivskom tržištu Hrvatske.

On je istaknuo kako je taj rezultat posebno vrijedan jer je ostvaren u vrijeme kada gospodarstvo ne pokazuje znakove oporavka, a kao najvažniju potporu dobrim prodajnim rezultatima označio je prošlogodišnje predstavljanje piva s voćnim okusom Karlovačko Radler.

“Predstavljanje Karlovačko Radler limuna na tržištu početkom prošle godine označilo je zaokret pivskog tržišta u Hrvatskoj. Pivovara očekuje pozitivan razvoj segmenta piva s voćnim okusom i u ovoj godini te smo tržištu odlučili ponuditi još jednu novost – Karlovačko Radler grejp”, kazao je Gerschbacher.

Kao i njegov prethodnik, Karlovačko Radler grejp osvježavajući je napitak s 2% alkohola te je idealan za konzumaciju za vrijeme toplih ljetnih dana ili nakon bavljenja sportskim aktivnostima.

Karlovačka pivovara je tijekom 2011. godine prodala više od 1 milijun hektolitara piva na domaćem i izvoznim tržištima. Pritom je glavni brend Karlovačko potvrdio svoju relevantnu poziciju u segmentu mainstream piva te je, prema podacima agencije AC Nielsen, ostvario rast od 1,6 posto u odnosu na 2010. godinu.

Prethodni članakI uz 26 udruga, potrošači i dalje nezaštićeni
Sljedeći članakPredstavljanje Karlovačko Radler grejpa