karlovacka-pivovara-nova-linija-002Karlovačka pivovara predstavila je novu liniju za punjenje povratnih staklenih boca, vrijednu oko šest milijuna eura, koja će značajno pridonijeti povećanju kapaciteta pivovare. Nominalna brzina nove linije značajno je veća od linije na kojoj se do sada radilo, razlika je 20.000 boca na sat, istaknuo je direktor Sektora lanca opskrbe Zvonimir Nemet.

“Brzina nove linije od 60.000 boca na sat znači veću produktivnost, povećanje kapaciteta te lakše i brže zadovoljenje tržišnih potreba. Nova linija za nas je značajna i s aspekta održivog poslovanja i odgovornog odnosa prema okolišu – ova linija po hektolitru proizvedenog piva troši 15 – 20 posto manje vode i 5-10 posto manje električne energije od stare linije”, rekao je Nemet.

Dodao je da je nova linija u punom pogonu i da se na njoj puni Karlovačko pivo, Karlovačko Radler limun i Karlovačko Radler grejp u povratne staklene boce od pola litre.

karlovacka-pivovara-nova-linija-zvonimir-nemet-i-alexander-gerschbacher-2“Karlovačka pivovara predana je proizvodnji piva vrhunske kvalitete i zbog toga mnogo ulažemo u našu pivovaru. U novu liniju uložili smo oko 6 milijuna eura jer želimo biti najbolje mjesto za proizvodnju piva. Osim toga, predani smo zadovoljenju potreba naših potrošača što će nam nova linija olakšati jer zahvaljujući njoj imamo veću produktivnost”, naglasio je predsjednik Uprave Karlovačke pivovare Alexander Gerschbacher.

Iz pivovare napominju kako se u proizvodnji poštuju međunarodni standardi kvalitete propisani certifikatima ISO 9001 za sustav upravljanja kvalitetom, ISO 22000 za sustav upravljanja sigurnošću hrane, ISO 14001 za sustav upravljanja okolišem te OHSAS 18001 koji se odnosi na sustav zaštite zdravlja i sigurnosti na radu.