kelloggs-zitarice-dobitKellogg’s, najveći američki proizvođač žitnih pahuljica bilježi pad prodaje i profita. Prijavljena neto dobit za prethodnih devet mjeseci, zaključno s 3. studenim je pala za 29,2% na 655 milijuna dolara.

Dobit je, prema financijskom izvješću, pala za 21,9% na 1,1 milijardu dolara, dok je na usporedivoj osnovi pao za 9.5% na 1,5 milijardi dolara. Prodaja je pak pala za 6,4%.

Iako se iz tvrtke Kellogg inzistiralo na “poboljšanju trendova” u kategoriji žitarica, izvještaji su pokazali pad neto prodaje u tom segmentu za 2.6%. Kellogg’s je i na međunarodnim tržištima izvan Sjedinjenih Američkih Država zabilježio pad prodaje.

Sveukupno, za treće tromjesečje, Kellogg’s je izvijestio o padu neto dobiti od 8,4% na 205 milijuna dolara.

Dobit je prema financijskom izvješću pala za 8,7% na 334 milijuna dolara, a na usporednoj osnovi za 12,3% na 3,3 milijarde dolara.

Kellogg’s je ipak uspio pobijediti procjene analitičare što se tiče zarade po dionici. Naime, analitičari su predviđali dobit od 83 centa po dionici, a iz Kellogg’sa su izvijestili da je cijena dionice 85 centi po dionici.