Kevin Costner, Oscarom nagrađena hollywoodska zvijezda, poznat po mnogim glumačkim ulogama u nezaboravnim filmskim hitovima, novo je zaštitno lice Rio Mare, vodećeg brenda konzervirane tune.

Iz talijanske tvrtke navode kako su Kevina Costnera odabrali kao vodeću osobu svoje kampanje kako bi dodatno naglasili jedinstveni okus i kvalitetu Rio Mare proizvoda, ali i da svojim potrošačima približe pravi i istinski doživljaj Italije čiji je moto “dobro jesti” i “živjeti dobro”.

Dobro jesti ne odnosi se samo na odabir kvalitetnih namirnica i njihovo kombiniranje, već i na dijeljenje s drugima, što je važan dio zdravog načina života, jačanje užitaka i poticanje zajedničkih druženja, vrijednosti koje odlikuju talijansku tradiciju.

Kao mjesto radnje u spotu odabran je mali talijanski ribarski gradić koji zbog svojih prirodnih ljepota, čistih voda i neusporedivog krajolika, najbolje prikazuje “pravu” Italiju. Kevin Costner u spotu glumi poznatu osobu koja se doselila u svjetionik malog ribarskog sela te izaziva pravu pompu i znatiželju mještana ovog gradića.

“Nitko bolje nije mogao opisati kvalitetu naših proizvoda nego Kevin Costner. On voli Italiju i njene vrijednosti, uključujući i dobru hranu, a također se zalaže i za održivost prirodne ravnoteže, baš kao i brend Rio Mare. Više od zvijezde, on je čovjek koji najbolje prenosi našu poruku: Da bismo dobro živjeli, trebamo birati isključivo kvalitetne proizvode koji pritom nisu štetni za okoliš”, naglasili su iz tvrtke.

Uz to dodaju kako je zaštita morskog okoliša i društvena odgovornost za Rio Mare oduvijek bio imperativ. Već godinama ovaj brend radi na zaštiti eko sustava i održivosti ribolova, bori se za smanjenje krivolova, podupire održivi ribolov i upravljanje ribljim resursima. Kevin Costner dijeli istu strast prema moru i također promiče navedene vrijednosti. Već više od 20 godina aktivan je u borbi protiv zagađenja oceana, shvaćajući to kao obvezu i ulaganje u bolje sutra.

Daleko od hollywoodskih reflektora, povratkom u svijet prirode, Kevin Costner u spotu ponovno otkriva prave životne vrijednosti: zadovoljstvo zajedničkih trenutaka s drugima, ljubav prema moru i kvalitetnoj hrani.

A Rio Mare proizvodi su upravo takvi – idealan obrok koji zaslužuje da ga dijelimo s prijateljima i obitelji. Rio Mare obrok donosi istinske okuse iz tradicionalne talijanske kuhinje, kao što su Rio Mare Tuna s maslinovim uljem i ukusne Rio Mare Tuna salate, poručuju iz proizvođača.

“U mladosti sam puno radio na ribarskim brodicama kako bi uštedio sredstva kojima sam kasnije platio studij. Tijekom posljednjih 20 godina vrlo sam aktivan u borbi protiv zagađenja oceana”, izjavio je Kevin Costner. “Kada mi je ponuđeno sudjelovanje u projektu Rio Mare, odmah mi se sviđala ideja, te sam je bez razmišljanja prihvatio jer je to ideja kojom se promovira prava kvaliteta.”