Zagrebačka tvrtka De-Fine predstavila je danas novi koncept grupnih popusta na hrvatskom tržištu putem knjižice CroCoupon u kojoj se nalazi 240 kupona za kupnju proizvoda i usluga kod 120 partnera u Zagrebu uz popuste 10 do 50 posto.

U taj je projekt tvrtka De-Fine, po riječima njenog vlasnika Domagoja Zdilara, uložila oko 200 tisuća kuna, a knjižica s popustima tiskana u tri tisuće primjeraka vrijedi cijelu ovu godinu i može se kupiti samo na kioscima Tiska.

Osim knjižice u tiskanom obliku, od već prisutnih koncepata grupnih popusta i kupovine putem interneta na hrvatskom tržištu, CroCoupon se razlikuje i po tome što partneri (tvrtke, obrti i drugi) ne plaćaju nikakvu proviziju za uvrštavanje u knjižicu.

Time im se otvaraju i drugi besplatni marketinški efekti jer osim u knjižici njihova ponuda bit će vidljiva i na web stranicama projekta te na Facebooku, uz napomenu da se kuponi s popustima nalaze samo u knjižici.

Zdilar je objasnio da je na tu ideju došao živeći nekoliko zadnjih godina u Muenchenu gdje je, kao i drugim dijelovima Njemačke, takav način kupoprodaje prilično popularan i tražen zadnjih 15-ak godina.

Ove godine takvom je knjižicom pokriven samo Zagreb, a u planu su i za neke druge hrvatske gradove što će ovisiti o reakcijama tržišta.

U zagrebačkoj knjižici CroCoupon 2014. među 10-ak kategorija proizvoda i usluga kod 120 partnera najviše je gastro te ponude za ljepotu, wellness i sport.