kolektivna-kupovina-kasica-midiIako je zapravo tek započela svoj razvoj u Hrvatskoj, internet trgovina se uspješno razvija u skladu sa svjetskim trendovima. Jedan od tih trendova je kolektivna kupovina koja donosi velike popuste i uštedu do čak 90 posto

Kolektivna kupovina novost je na tržištu, a tome u prilog govori činjenica da je prva uspješnija tvrtka u tom segmentu u SAD-u osnovana tek krajem 2008. godine.

U Hrvatskoj trenutno uspješno djeluje više tvrtki za kolektivnu kupovinu, a najuspješnije su Kolektiva, Kupi Me i Ponuda Dana.

Brojni proizvodi i usluge poput kozmetičkih ili raznih edukacijskih programa dostupne su na ovaj način po značajno nižim cijenama, s minimalno 50 pa čak i do 90 posto popusta u odnosu na redovnu cijenu.

Velike uštede uvijek zvuče primamljivo, a posebno u ovim gospodarski zahtjevnim vremenima…

Kolektiva
Kolektiva je prva u Hrvatsku donijela koncept kolektivne kupovine, u kojem se korisnicima osiguravaju popusti do 90 posto na ekskluzivne dnevne ponude ukoliko se okupi minimalan broj zainteresiranih.

Minimalni popust iznosi 50 posto, a ponude moraju biti atraktivne i zanimljive (karte za kino, večera u restoranu, wellness vikend, pranje auta, itd.).

Kolektivu su u Hrvatskoj pokrenuli Jeffrey Treichel i Martina Usmiani početkom 2010. godine, prema američkom poslovnom modelu Groupon. “Domaći kupci brzo su prepoznali odličnu priliku za uštede koje nudi Kolektiva.

U manje od godinu dana poslovanja prodali smo preko 50.000 kupona, uštedjeli više od 12 milijuna kuna, donirali 50.000 kuna u dobrotvorne svrhe i okupili 50.000 fanova na Facebooku”, navodi Ivan Božulić, kreativni direktor Kolektive.

Kupi Me
KupiMe.hr je hrvatski portal za grupnu kupovinu, a o njegovoj popularnosti najbolje govori činjenica da na Facebooku ima više od 50 tisuća obožavatelja.

KupiMe.hr u stopostotnom je hrvatskom vlasništvu, a osim na domaćem, uspješno razvija ponudu i na susjednom srpskom i slovenskom tržištu.

Nakon registracije na portalu KupiMe.hr, posjetitelj odabire usluge i proizvode, a da bi se kupnja ostvarila mora ga odabrati i unaprijed određeni minimalni broj drugih korisnika.

“Promocijom na KupiMe.hr, naši partneri postižu izuzetno visok doseg i vidljivost, jer je dnevnoj ponudi na KupiMe portalu izloženo više od 100.000 potencijalnih kupaca. Također, osiguran im je mjerljiv marketing u svakom trenutku, samo pogledom na stranicu znaju koliko će novih korisnika stići u njihov restoran, salon, trgovinu”, kaže Ivana Ivanović, izvršna direktorica Kupi me d.o.o..

Portal KupiMe.hr je od lansiranja u travnju 2010. godine proširio ponudu na sve veće hrvatske gradove te osim Zagreba (svaki dan nova ponuda), jedini na hrvatskom tržištu nudi tri tjedne ponude u Splitu, Rijeci, Zadru i Osijeku.

Ponuda Dana
Ponuda dana svakodnevno na svojim stranicama kupcima nudi po jednu novu ponudu dana po odličnoj cijeni, a istovremeno ponuđivačima dovodi veliki broj novih kupaca u samo jednom danu. Ponuda Dana trenutno ima oko 30.000 korisnika, a osim uštede i dobre zabave, svojim korisnicima garantiraju sigurnost pri kupovini.

“Koristimo najmodernije standarde u zaštiti podataka putem T-Com Pay Way sustava plaćanja”, tvrdi Marko Perković, direktor prodaje Ponuda Dana. Iako zadovoljni postignutim rezultatima, u budućnosti imaju brojne zanimljive planove kojima će povećati broj korisnika i ojačati poslovanje.