Konzum kreće u naftni biznis

Benzinske postaje uz velika parkirališta trgovačkih centara su među najprofitabilnijima u biznisu maloprodaje naftnih derivata. Iako u pravilu rade s vrlo malim ili čak i nikakvim maržama, zarada je velika.

Ideja o gradnji benzinskih postaja pored trgovačkih centara u Agrokoru postoji duže vrijeme, a uskoro se ide u realizaciju.

Otkriva to poziv na skupštinu Konzuma objavljen na Zagrebačkoj burzi, a u njemu je navedeno i širenje popisa poslovanja tvrtke na proizvodnju naftnih derivata, njihov transport, promet na veliko i malo, skladištenje te trgovanje, posredovanje i zastupanje na tržištu nafte i naftnih derivata, piše Večernji list.

Benzinske postaje uz velike trgovačke centre na Zapadu nisu novina. Biznis je krenuo iz SAD-a, a kasnije se je proširio na zapadnoeuropske zemlje.

Kada se u Agrokoru prvi put progovorilo o benzinskim postajama, Davor Štern komentirao je kako su one uz velika parkirališta trgovačkih centara među najprofitabilnijima u biznisu maloprodaje naftnih derivata. Jer tako prometnim potrošačkim lokacijama teško je konkurirati.

U pravilu takve benzinske postaje rade s vrlo malim ili čak i nikakvim maržama. (Večernji list)