Konzum kreće u naftni biznis

konzum-i-benzin-ftdSkupštini Konzuma predloženo je da se 341,6 milijuna kuna prošlogodišnje dobiti rasporedi u zadržanu dobit, te da se djelatnosti dopune i onima vezanim uz naftne derivate

Glavnoj skupštini trgovačkog lanca Konzum, sazvanoj za 28. lipnja, predloženo je da se prošlogodišnja dobit u iznosu 341,6 milijuna kuna rasporedi u zadržanu dobit, a dopunama djelatnosti društva Konzumu bi se omogućilo i bavljenje trgovinom naftnim derivatima.

Prema pozivu i predloženom dnevnom redu koji su objavljeni na Zagrebačkoj burzi, skupština je predloženo da se dobit društva iz 2009. godine u iznosu od 341,6 milijuna kuna rasporedi u zadržanu dobit.

Skupština treba odlučiti i o dopunama djelatnosti Konzuma koje bi tom trgovačkom lancu omogućile da se bavi i djelatnostima proizvodnje nafnih derivata, transporta nafte naftovodima, transporta naftnih derivata produktovodima, trgovinom na veliko i malo naftnim derivatima, skladištenjem nafte i naftnih derivata, trgovanjem, posredovanjem i zastupanjem na tržištu nafte i naftnih derivata.

O mogućnostima da Konzum u sklopu svojih trgovačkih centara gradi i benzinske postaje u medijima se govori već neko vrijeme, a predsjednik Uprave Konzuma Darko Knez je početkom rujna prošle godine rekao kako je taj projekt još u ranoj fazi.

Kazao je tada kako se razmatraju pogodne lokacije i razgovara s potencijalnim partnerima te kako je realno za očekivati da bi prva postaja mogla biti otvorena u roku od dvije godine. (H)

Prethodni članakKarlovačko: Da li ste upoznali Karla?
Sljedeći članakZagrebački Pevec dužan oko 1,3 milijarde kuna