iva-balent-andro-vlahusic-slavko-ledicDubrovačko igralište 28. je u nizu u sklopu projekta “Vratimo djecu na igrališta”

Trgovački lanac Konzum i u 2012. godini nastavlja s projektom “Vratimo djecu na igrališta” u sklopu kojeg je do sada otvoreno ukupno 28. dječjih igrališta diljem Hrvatske.

Prvo u nizu novih igrališta koja će se otvoriti ove godine dječje je igralište u Dubrovniku otvoreno na jednoj od najljepših gradskih lokacija u sklopu šetnice u Uvali Lapad.

Novouređeno igralište u Dubrovniku otvorili su Andro Vlahušić, gradonačelnik Grada Dubrovnika, Iva Balent, izvršna direktorica marketinga Agrokora, te Slavko Ledić, regionalni direktor prodaje Konzuma.

Ukupna površina novog dječjeg igrališta veća je od 620 m². Igralište je opremljeno s ukupno osam novih sprava i igrala kao što su ljuljačke, tobogani, penjalice i klackalice, koja će djeci svih uzrasta omogućiti bezbrižnu igru i razvijanje motoričkih sposobnosti.

Ukupno 60 m² antistresne podloge koja se nalazi ispod svih sprava sačinjava obaveznu zonu sigurnosti. Svi sadržaji i igrala objedinjuju najviše standarde i norme sigurnosti, kvalitete, dizajna i ekologije te posjeduju ateste sukladno europskim propisima, ističu iz Konzuma.

Dječja igrališta uključena u projekt “Vratimo djecu na igrališta” opremljena su u suradnji s hrvatskim tvrtkama, a za sve zemljane, građevinske i hortikulturne radove investitor je Grad Dubrovnik.

“Zahvaljujem gradonačelniku i Gradu Dubrovniku na partnerstvu, i svim našim kupcima na prijedlozima i podršci koju su pružili ovom projektu, a zbog koje nastavljamo s otvorenjima novih dječjih igrališta i u 2012. godini. U Konzumovom projektu ‘Vratimo djecu na igrališta’ za mene je najveća nagrada osmijeh i veselje djece koja uživaju u igri s vršnjacima i roditeljima na novim igralištima budući da, kao roditelj, i sama najbolje znam koliko je sretno odrastanje i igra važna za razvoj svakog djeteta. Stoga me posebno veseli kada kroz ovakav projekt mogu dati doprinos kvalitetnijem odrastanju djece diljem Hrvatske”, izjavila je Iva Balent, izvršna direktorica marketinga Agrokora.

Andro Vlahušić, gradonačelnik grada Dubrovnika, povodom otvorenja izrazio je zadovoljstvo što je Grad, u ostvarivanju plana obnove svih dječjih i sportskih igrališta do kraja iduće godine, naišao na potporu jake tvrtke poput Konzuma.

Slavko Ledić, regionalni direktor prodaje Konzuma, podsjetio je da je Konzum, u Dubrovniku prisutan od 2004. godine, nedavno u Mlinima otvorio novu Konzum maxi prodavaonicu koja je ujedno trinaesta prodavaonica Konzuma na području Grada i okolice. “U naša prodajna mjesta svakodnevno dolazi više od 15.000 kupaca i vjerujem da je upravo izgradnja ovakvih sadržaja najbolji način zahvale svim našim kupcima na njihovoj vjernosti.”

Projekt “Vratimo djecu na igrališta” nastavlja se otvorenjem novog dječjeg igrališta u Virovitici u srpnju. Osim same izgradnje ili obnavljanja igrališta, ovaj projekt ima za cilj promovirati važnost dječje igre i druženja s vršnjacima na svježem zraku, bavljenja sportom i kretanja, što sve omogućuje zdravije i sretnije odrastanje, ističe se u priopćenju Konzuma.