Konzum uskoro otvara ljekarnu u Zagrebu

konzumTrgovački lanac Konzum iz sastava koncerna Agrokor Ivice Todorića na portalu Moj Posao objavio je natječaje za zapošljavanje magistra farmacije i farmaceutskih tehničar.

Posao magistra farmacije koji se zaposli u Konzumu svodit će se na upravljanje i organizaciju rada specijalizirane trgovine bezreceptnih lijekova i medicinskih proizvoda.

Iako na prvi pogled natječaj asocira na zaustavljeni projekt laboratorijskih pregleda u Konzumovim trgovinama, riječ je o posve drugačijem projektu.

Konzum traži farmaceute za rad u bivšem Mercatorovom supermarketu u Vukovarskoj ulici u Zagrebu. Bivši Mercator, sada Konzum u Vukovarskoj najveća je ovogodišnja investicije tog maloprodajnog lanca.

Kao što je tportal ranije pisao, Konzum renovira taj supermarket kako bi se suočio sa stalnim padom prihoda. Samo lani promet je na toj lokaciji bio 15 posto manji u odnosu na godinu ranije.

Super Konzum u Vukovarskoj trebao bi biti flagship store, trgovina koja po svim faktorima može konkurirati najbolje opremljenim supermarketima u zapadnoj Europi. U njega će biti uloženo oko 20 milijuna kuna.

Konzum u Vukovarskoj trebao bi postati prvi supermarket u regiji s restoranima, vinotekom, sushi barom, vlastitim steakhouseom, pasta i grill barom, kao i velikim izdvojenim odjelom igračaka s igraonicom, a u prodajni prostor bit će integrirana i ljekarna za prodaju lijekova bez recepta, koja će biti odgovornost magistar farmacije, kojeg Konzum traži preko portala Moj Posao. (tportal.hr)

Prethodni članakUlje- kupovne navike: Jednom smrkne, drugom svane
Sljedeći članakNestlé: Jaki franak nagrizao dobit u prvoj polovini godine