Trgovački lanac Konzum i u 2013. godini nastavlja s projektom “Vratimo djecu na igrališta” u sklopu kojeg je do sada izgrađeno i obnovljeno ukupno 30 dječjih igrališta u cijeloj Hrvatskoj.

Novo dječje igralište, na adresi Marina Držića u Karlovcu, danas su otvorili Damir Jelić, gradonačelnik Karlovca, Iva Balent, izvršna direktorica marketinga Agrokor koncerna, i Gašpar Novak, direktor marketinga Konzuma.

“U Agrokor koncernu, naše poslovanje temeljimo na društvenoj odgovornost i brizi za lokalne zajednice u kojima poslujemo. Ovaj projekt objedinjuje sve to i stvara nova, sigurna i kvalitetna mjesta za igru i druženje u cijeloj Hrvatskoj”, izjavila je Balent.

Obnovljeno dječje igralište u Karlovcu smješteno je u urbanom okruženju nebodera u gradskoj četvrti Novi Centar na više od 2.450 m² i ujedno je jedno od najposjećenijih igrališta u ovom gradu.

Konzum je ovo igralište opremio s ukupno 10 novih kombiniranih sprava kao što su klackalice, njihaljke, tobogani, ljuljačke i druge. Posebna atrakcija je veliki drveni brod smješten u sredini dječjeg igrališta koji uključuje prostor za igru i pješčanik, tobogan, mrežu i penjalice.

Ovo karlovačko igralište opremljeno je i s novom komunalnom opremom – klupama i koševima za smeće kao i s dvije kombinirane sprave namijenjene za bezbrižnu igru najmlađih uzrasta.

Ispod sprava u sklopu ovog, kao i svih drugih igrališta uključenih u projekt, nalazi se obavezna zona sigurnosti, odnosno 33 m2 specijalne antistresne podloge koja amortizira eventualni pad ili povredu djeteta, a svi sadržaji i igrala objedinjuju najviše standarde i norme sigurnost i kvalitete.

Proizvođač opreme i igrala za dječje igralište je tvrtka KOVA d.o.o., čime Konzum nastavlja tradiciju opremanja igrališta u suradnji s hrvatskim lokalnim proizvođačima opreme i igrala za dječja igrališta. Grad Karlovac pobrinuo se za hortikulturne radove i pripremu terena za montažu novih sprava.

Projekt “Vratimo djecu na igrališta” pokrenut je prije nekoliko godina i u sklopu njega je dosad izgrađeno i obnovljeno 30 novih dječjih igrališta u svim krajevima Hrvatske, od Osijeka do Dubrovnika.

Novo karlovačko igralište ukupno je 31 dječje igralište obnovljeno u sklopu ovog projekta koji, osim izgradnje igrališta, ima za cilj promovirati i važnost boravka djece na otvorenom, bavljenja sportom i kvalitetnog druženja s vršnjacima i roditeljima.

Gašpar Novak je istaknuo kako je uređenje novog dječjeg igrališta najavljeno povodom otvorenja prvog Super Konzuma u Karlovcu.

“Konzum u Karlovcu posluje više od 11 godina, a u gradu i okolici trenutno imamo šest prodavaonica koje su sastavni dio života i maloprodajne ponude grada. Vjerujem da smo kroz poklon novog dječjeg igrališta u Karlovcu napravili dodatan iskorak u približavanju našim kupcima na ovom području te im tako na najbolji način zahvalili na njihovoj vjernosti”, naglasio je Novak.