ivona-janjic-franetovic-ivancevic-largeTrgovački lanac Konzum od prošloga je mjeseca u ponudu svojih Super Konzum prodavaonica uključio i novu platnenu torbu namijenjenu višekratnoj uporabi koju su dizajnirali hrvatski dizajneri eNVy room.

Nova Konzumova platnena torba ujedno je bila i povod za organizaciju nagradne igre koja će trajati do 5. lipnja, a u sklopu koje će najsretniji kupac moći osvojiti i prekrasnu eNVy room haljinu po svom izboru.

Uvjet za sudjelovanje u nagradnoj igri je kupnja nove Konzumove platnene torbe, nakon čega je potrebno poslati SMS prijavu na broj 60035 s podacima: ime, prezime, adresa i broj računa. Izvlačenje nagrade – eNVy room haljine, održat će se 6. lipnja u 12 sati u Super Konzumu na adresi Sarajevska 6 u Zagrebu.

Nikica Ivančević iz dizajnerskog dvojca eNVy room otkrio je da je inspiracija za dizajn i vizual torbe pronađena u ovogodišnjoj eko-temi zaštite šuma. “Dizajnerski zadatak bio je spojiti modu i zaštitu okoliša, pa tako vizual Konzumove platnene torbe poziva na aktivno sudjelovanje u očuvanju prirode. Ujedno, torba kao funkcionalni modni dodatak omogućuje osobi koja je nosi da istakne svoju svijest o važnosti zaštite okoliša te komunicira tu svijest sa svojom okolinom.”

Istodobno je na Konzumovim Facebook stranicama održan natječaj na temelju kojeg će biti izabrane tri djevojke koje će dobiti priliku nositi ekološku modnu reviju dizajnerskog dvojca eNVy room koja će se održati 21. svibnja u sklopu Green City Projecta u Muzeju suvremene umjetnosti.

Na natječaj se prijavilo više od 150 djevojaka, a u finalni izbor su ušle sve djevojke koje su prikupile 50 lajkova.

Iz Konzuma ističu kako u sklopu projekta Green City Project, kao i cijelim nizom samostalnih ekološki odgovornih inicijativa, intenzivno rade na isticanju važnosti ekološki odgovornog ponašanja i u tom smislu se trude biti primjer kao trgovački lider u održivom razvoju.