miodrag-kostic-large1Industrija mesa Carnex iz Vrbasa, koja je od 2006. bila u sastavu engleskog investicijskog fonda Ashmore, od jučer posluje u sastavu MK grupe.

Predsjednik MK grupe Miodrag Kostić kaže da je vraćanje Carnexa u domaće vlasništvo podjednako dobro kako za Srbiju, tako i za srpsko gospodarstvo i radnike.

“Carnex je bio i bit će najbolji srpski brend, on je simbol djetinjstva svih nas. Planiramo nastaviti s razvojem Carnexa, uvesti nove proizvode na tržište te povećati izvoz”, istaknuo je Kostić dodajući kako su u MK grupi svjesni ogromnog ugleda koji brend Carnex uživa među potrošačima.

Iz tvrtke napominju kako se kupnja Carnexa odlično uklapa u postojeću proizvodnu djelatnost MK grupe te očekuju ostvarivanje sinergijskog učinka, nastavak dobrog pozicioniranja ovog uglednog brenda na domaćem tržištu, kao i proboj Carnexovih proizvoda u europske i svjetske okvire.

Miodrag Kostić je napomenuo da se posljednjih desetak godina MK grupa strateški orijentirala na poljoprivrednu proizvodnju i prehrambenu industriju, s obzirom na to da ove grane gospodarstva imaju najveći potencijal razvoja, ali i imajuću u vidu rastuću potražnju za hranom i prehrambenim proizvodima.

Poslovni sustav MK grupe, prije preuzimanja Carnexa, obuhvaćao je 35 povezanih poduzeća u sektorima poljoprivrede, trgovine, turizma, informacijskih tehnologija, upravljanja nekretninama, financija i obnovljivih izvora energije. (Beta, Tanjug)