kozmo-robna-marka-predstavljanje-003Lanac drogerija Kozmo u srijedu je na konferenciji za medija u Zagrebu predstavio svoju privatnu robnu marku pod nazivom “Kozmo”.

Liniju proizvoda čini ukupno 18 različitih artikala: proizvodi za njegu lica i tijela, sredstva za pranje i čišćenje, omekšivači, sredstva za ručno pranje posuđa, svijeće, lučice i čokoladne praline, a tijekom godine asortiman će se dodatno proširiti novim kategorijama proizvoda, rečeno je na predstavljanju.

“Vlastita robna marka važan je dio asortimana kojim se ističe status vlastitog poslovanja i stječe povjerenje kupaca. Kreirana upravo prema potrebama domaćih potrošača i proizvedena od hrvatskih proizvođača, Kozmo privatna marka ima izravan utjecaj na očuvanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta u Hrvatskoj”, izjavio je Entoni Sošić, predsjednik Uprave Kozmo drogerija.

On je dodao kako je privatna marka lansirana u vrijeme intenzivne ekspanzije Kozma koji od 2010. godine raste po stopi od oko 30 posto te uz sadašnja 64 prodajna mjesta do kraja godine namjerava otvoriti još dodatnih petnaestak.

“Posebnost i glavna komparativna prednost Kozmo robne marke je suradnja s nizom malih manufaktura i obiteljskih obrta, koji će nam omogućiti kvalitetan i kontroliran proizvod, u potpunosti izrađen od strane domaćih tvrtki i korištenjem domaćih resursa”, izjavio je Krešimir Profaca, član uprave Kozma.

Same proizvode predstavila je Nina Šebečić Crnolatac, direktorica upravljanja kategorijama i marketinga Kozmo drogerija, zajedno s predstavnicima tvrtki proizvođača.

“Odraz predanosti, vještine, truda i rada naših ljudi željeli smo prikazati i na pakiranjima Kozmo proizvoda. Kao zaštitni znak izradili smo motiv čipke koji simbolizira stoljetnu tradiciju, želju za lijepim, brigu o sebi i obitelji te nesputanu maštu hrvatskog čovjeka”, istaknula je Šebečić Crnolatac.

Pritom je dodala kako se umijeće čipki u Hrvatskoj prenosi generacijama već više stotina godina, a 2009. godine je hrvatsko čipkarstvo uvršteno i na UNESCO-vu reprezentativnu listu nematerijalne baštine čovječanstva.

I dok je u europskim zemljama izrada čipke bila u rukama ženskih crkvenih redova, građanstva i plemstva, u Hrvatskoj se širila u manjim ruralnim sredinama posredstvom žena koje čipku izrađuju za potrebe tradicijske odjeće i posoblja.

Liniju proizvoda Kozmo robne marke zasad čini 18 različitih artikala: proizvodi za njegu lica i tijela, sredstva za pranje i čišćenje, omekšivači, sredstva za ručno pranje posuđa, svijeće, lučice i čokoladne praline, točnije, Kozmo balzam za usne s medom i propolisom, Kozmo maska za lice sa zelenom glinom i maslinom, Kozmo univerzalna zaštitna mast, Kozmo hidratantna krema za lice i tijelo, Kozmo omekšivač Ljetni maestral, Kozmo omekšivač Proljetno jutro, Kozmo deterdžent za suđe Limun, Kozmo deterdžent za suđe Jabuka, Kozmo mirisna svijeća Lavanda, Kozmo mirisna svijeća Bakin kolač, Kozmo mirisna svijeća Grožđe, Kozmo mirisne lučice Lavanda, Kozmo mirisne lučice Bakin kolač, Kozmo mirisne lučice Grožđe i Kozmo čokoladne praline.

Dobavljači s kojima Kozmo surađuje na pripremi robne marke su: KG Zelina – deterdženti i omekšivači, Lički Vrt d.o.o.; Rakovica– čokoladne praline; Olival – kreme za lice i tijelo; PC Grupa – svijeće i lučice.

Svi proizvodi dostupni su od ovog tjedna u  Kozmo drogerijama diljem Hrvatske.