Kraš postao član Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba

Korejska delegacija s Upravom KrasaTvrtka Kraš je potpisom memoranduma o razumijevanju postala član Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba, a s ciljem jačanja poslovnih i odnosa s kompanijama iz Južne Koreje.

Memorandum su u Ekoparku Krašograd potpisali predsjednik Uprave Kraša Damir Bulić i predsjednik Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba Zoran Horvat, navodi se u priopćenju.

Svečanosti potpisivanja nazočili su i veleposlanik Republike Koreje u Republici Hrvatskoj Nj.E. Suh Hyung-Won, g. Uhm Wonjae, prvi tajnik i konzul Veleposlanstva Republike Koreje u Republici Hrvatskoj, gđa Marica Vidaković, Prokurist, Kraš d.d., g. Tomislav Jović, zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Kraš d.d., i g. Igor Zgrabljić, glavni tajnik Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba.

Memorandum je potpisan uoči premijernog nastupa Kraša na najvećem sajmu hrane i pića za tržišta Koreje i Japana “Seoul Food 2015”, koji će se održati od 12. do 15. svibnja u Seoulu.

Nastupom na tom sajmu Kraš okreće novu stranicu u osvajanju tržišta zemalja Dalekog istoka, ističe se u priopćenju.

Godišnja proizvodnja Kraša premašuje 33.000 tona konditorskih proizvoda, od kojih se skoro polovina uspješno izvozi na sva svjetska tržišta.

Razvojni planovi Kraša, kako se navodi, usmjereni su prema snažnoj izvoznoj orijentaciji, uz naglasak na jačanju vodeće pozicije na tržištima regije, na kojima Kraš već posluje putem vlastitih komercijalnih podružnica. Kraš je vlasnik i dviju tvornica, Mire – najveće tvornice keksa i vafla u Prijedoru te Karoline, tvornice za proizvodnju keksa, vafla i slanica u Osijeku.

Horvat je izrazio zadovoljstvo novom članicom Kluba za koje vjeruje da će kroz članstvo u Klubu ostvariti nove uspješne poslovne aktivnosti s korejskim tržištem.

Bulić je također izrazio zadovoljstvo što Kraš postaje član Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba te zahvalio Klubu na uloženom trudu u pripremama za prvi sajamski nastup Kraša na tržištu Koreje.

Kako se prenosi u priopćenju, u razgovoru je istaknut veliki potencijal korejskog tržišta za hrvatske izvoznike kao i vrlo kvalitetne odnose dviju zemalja, koji se posebno odražavaju porastom broja korejskih turista u Hrvatskoj i sve većim interesom korejskog poslovnog svijeta za ulaganjem u Hrvatsku i regiju.

Hrvatsko-korejski poslovni klub osnovan je s ciljem promicanja i unapređivanja gospodarske suradnje između Hrvatske i Republike Koreje s naglaskom na poticanje razvoja poduzetništva i poduzetničkih inicijativa te trgovinske razmjene između dviju zemalja, podsjeća se u priopćenju.

Prethodni članakIvković: Cijena jagoda veća od 18 kuna za kilogram je lov u mutnom
Sljedeći članakGlobalna kretanja: Strategije za rast u sektoru malih samoposluga