Švicarski proizvođač čokolade, Lindt & Sprüngli, u 2014. godini ostvario je značajan rast prihoda od 17,4 posto zahvaljujući nedavnoj akviziciji američkog konditora Russell Stover Candiesa te snažnom rastu organske prodaje.

Prodaja je lani porasla na 3,39 milijardi švicarskih franaka, a rast se prvenstveno temelji na povećanju količinske prodaje, kažu iz kompanije.

Iz Lindta je naglašeno kako su uspjeli ostvariti odličan rezultat unatoč rastu cijena sirovina, jakoj cjenovnoj kompeticiji na tržištu te inertnoj ekonomskoj klimi u Europi, koju su blago popravile potrošačke mogućnosti u Americi.

“Zahvaljujući beskompromisnoj predanosti vrhunskoj kvaliteti, učinkovitom upravljanju troškovima i brojnim inovacijama proizvoda, grupa je ostvarila rast brže nego cjelokupno čokoladno tržište”, rekli su iz švicarske tvrtke.

Iz Lindta predviđaju kako će im operativna dobit, izuzevši akviziciju Russell Stovera, porasti od 0,2 – 0,4 posto na godišnjoj razini. Uključujući akviziciju i jednokratne transakcijske troškove, očekuje se kako će EBIT marža ostati na istoj razini kao i lani.