Manifestacija Hrvatske gospodarske komore – Kupujmo hrvatsko upotpunjena akcijom Vrijedne ruke, jučer je u Osijeku na Starčevićevu trgu okupila sedamdesetak tvrtki, obrta i obiteljskih gospodarstava, koji su promotivnim akcijama prodavali svoje proizvode velikom broju građana.

“Ovo je 17. godina kako se održava akcija Kupujmo hrvatsko koju građani podržavaju gotovo plebiscitarno. Čak 96 posto građana prepoznaje ju, a 92 posto je podržava i odlučuje se za kupnju hrvatskih proizvoda. Akcija sadržava poruke o opstojnosti gospodarstva, povećanju proizvodnje, rastu BDP-a, povećanju zaposlenosti i na posljetku osiguranju naše budućnosti u Hrvatskoj”, podsjetio je Zoran Kovačević, predsjednik HGK Županijske komore Osijek.

U akciju je ukupno uključeno oko 150 proizvođača, od čega ih je 65 iz Osječko-baranjske županije, kazao je Kovačević, a među njima je velik broj malih i vrijednih proizvođača uključenih u akciju Vrijedne ruke.

Premda je bilo govora kako bi ulaskom Hrvatske u Europsku uniju akcija Kupujmo hrvatsko mogla biti na neki način zabranjena, Zoran Kovačević kaže kako o tome nema ni govora.

“Slične akcije postoje u zemljama okruženja, u Njemačkoj ili SAD-u. Ovo je transparentna akcija koja potječe od samostalne organizacije koja nije državna ustanova i koja je potpuno neovisna u svom radu”, kaže Kovačević. (Glas Slavonije)