Na jubilarnom 20. međunarodnom ocjenjivanju najboljih chardonnaya svijeta “Chardonnay du Monde”, održanom od 13. do 16. ožujka u Château des Ravatys Burgundija – Francuska, Chardonnay Kutjevo berbe 2011. osvojio je srebrnu medalju u konkurenciji 872 uzorka iz 42 zemlje, izvijestili su iz te vinarije.

Podsjećaju kako je u zadnjih pet godina, koliko Kutjevo sudjeluje na ocjenjivanju vina “Chardonnay du Monde”, ovo četvrta medalja (srebro 2011., zlato u 2010., srebro u 2009.), što ukazuje na kontinuitet u kvaliteti proizvodnje vina ove najrasprostranjenije sorte na svijetu.

Kutjevački chardonnay potječe s jednog od od najboljih vinogradarskih položaja vinogorja Kutjevo na položaju Vetovo nadmorske visine 300 metara koji se nalazi uz planinu Papuk.

“U berbi koncem rujna birani su zreli žuti grozdovi, u čijim bobicama se poklopio idealan omjer svježine i dozrelosti. Pažljiva vinifikacija provjerenom starom burgundijskom tehnologijom ‘sur lie’ (šest mjeseci u barrique svježoj bačvici na talogu finih kvasaca), rezultirala je ovim velikim vinom”, ističu iz Kutjeva.