festigia-malvazija-2011-nagrada-vinistreZlatnim medaljama nagrađeni su Vina Laguna Festigia Malvazija 2011., Chardonnay 2011., Cabernet sauvignon 2009. te Castello 2009.

Vina iz vinarije Vina Laguna na ovogodišnjoj su izložbi vina i vinarske opreme Vinistra 2012. u Poreču okitila s čak 14 medalja, od čega su četiri zlatne, šest srebrnih i četiri brončane, izvijestili su danas iz Vina Laguna.

Tako su u iznimnoj konkurenciji najsjajnija odličja od uglednih vinskih stručnjaka i ocjenjivača dobila vina brenda Vina Laguna Festigia – Chardonnay 2011., Cabernet sauvignon 2009, Castello 2009., a među najbolje, u posebnoj kategoriji Svijet malvazija, smjestila se i Malvazija 2011.

Upravo nagrada za Vina Laguna Festigia Malvazija 2011., koja je svoju kvalitetu potvrdila među 190 ocjenjivanih malvazija, može se smatrati najznačajnijom ovogodišnjom nagradom novog brenda Vina Laguna, ističu iz te vinarije koja posluje u sastavu Agrokor vina.

lakoca-postojanja_vina-lagunaKako ističu iz tvrtke, u posljednje tri godine posebna je pažnja posvećena upravo unapređenju kvalitete malvazije koja je odraz istarske priče, lakoće i svježine umjerene istarske klime.

Rezultat tog rada i suradnje s vrhunskim svjetskim stručnjacima je vino koje je danas u samom svjetskom vrhu po kvaliteti, što potvrđuju brojne nagrade i priznanja na domaćim i međunarodnim vinskim natjecanjima.

“Lakoća postojanja u Istri – misao je vodilja i poruka priče o brendu Vina Laguna. Upravo su Vina Laguna, vina prožeta lakoćom i svježinom umjerene istarske klime te uravnotežena modernim načinom proizvodnje vina. Ona idu savršeno uz ribu i rakove jadranske obale, istarsku paštu, razna mesa, sireve i plodove istarske zemlje. Vrijednosti Vina Laguna su vrijednosti Istre”, poručuju iz ove vinarije.