Lactalis Grupa je ove godine u svoju mljekaru Inmer investirala 2,74 milijuna KM što će rezultirati povećanjem kapaciteta, razvojem novih proizvoda i boljom zaštitom okoliša.

Investicije u postrojenje u Inmeru u Gradačcu podrazumijevaju novu kotlovnicu koja će znatno utjecati na povećanje kapaciteta, energetsku efikasnost te zaštitu okoliša, dok će novi sterilni tank osim povećanja kapaciteta imati značajnu ulogu u razvoju novih proizvoda.

Ova investicija uključuje i korištenje baterija za pokretanje sustava ventilacije, čime se osigurava znatna ušteda potrošnje električne energije. Pozitivan utjecaj na zaštitu okoliša imat će i novi sustav tretiranja vode koja se koristi u proizvodnji.

Mljekara Inmer, jedno od najvećih mljekarskih postrojenja u BiH i danas radi u tri smjene te proizvodi više od 60 različitih mljekarskih proizvoda u sklopu brendova Dukat, Domaće blago i Dar prirode.

“Naš imperativ su najviši standardi kvalitete i sigurnosti čemu pristupamo prilikom kreiranja proizvoda kako bismo zadovoljili potrebe naših kupaca. Uz povećanje kapaciteta, izuzetno nam je značajan i odnos prema okolišu, tako da ćemo ovim ulaganjem pozitivno utjecati i na zaštitu prirode”, naglasili su iz Lactalis BH.

Mljekara Inmer koristi sirovinu s 2000 farmi u Bosni i Hercegovini od kojih godišnje otkupi više od 40 milijuna litara mlijeka.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!