Diskontni trgovački lanac Lidl nastavlja s modernizacijom svoje prodajne mreže koja trenutno broji 100 trgovina diljem Hrvatske. Lidlova porečka trgovina, zaključno sa subotom, 30. studenoga, premjestila je svoje poslovanje sa stare lokacije (ulica Mate Vlašića 36) u neposrednu blizinu, u ulicu Mate Vlašića 48.

Nova trgovina u Gradu Poreču napravljena je prema novom konceptu gradnje i dizajna, koji podrazumijeva veći prodajni prostor, prostranija parkirna mjesta (njih 168), više prirodnog svjetla, veću energetsku učinkovitost, atraktivan izgled i još ugodniju kupovinu za Lidlove kupce. U novoj trgovini, baš kao i u svima ostalima, Lidl će svojim kupcima nuditi asortiman kvalitetnih i svježih proizvoda najboljeg omjera cijene i kvalitete, poručuju iz kompanije.
Lidlovu novu trgovinu u Poreču svečano su otvorili voditelj trgovine Ivan Belan, uz pomoć gradonačelnika Grada Poreča Lorisa Peršurića, a poznati hrvatski komičar Goran Goc Vugrinec moderirao je otvorenje. Vokalni sastav Umjetničke škole Poreč razveselio je sve okupljene svojom razigranom glazbenom točkom.

Lidl je i ovaj put lokalnoj zajednici dao svoj doprinos prigodnom donacijom u iznosu od 15.000,00 kuna porečkom Fondu za izvrsnost u sportu. Brojne kupce i posjetitelje oduševio je moderan dizajn novootvorene trgovine, a Lidl je za njih pripremio besplatne krafne, bombone, čaj, kavu i balone. Kupci će u novoj trgovini uoči otvorenja imati priliku uživati u prigodnim akcijama i popustima na prehrambeni i neprehrambeni asortiman.

Još ugodnija kupnja za Lidlove kupce
Novim konceptom gradnje i dizajna Lidl omogućava svojim kupcima još ugodniju kupovinu – veća prodajna površina i prostranija parkirna mjesta – olakšat će kretanje svima, a posebno majkama s djecom i osobama s invaliditetom. Više prirodnog svjetla i prednja staklena stijena značajno su promijenili izgled trgovine, a nove, moderne Lidlove trgovine postižu još veću energetsku učinkovitost.