Ljetni recepti za uživanje u vašem omiljenom napitku

Filip Lipnik, jedan od naših najpoznatijih barmena, na Barcaffe baru ovog ljeta uz omiljenu kavu, samo za posjetitelje Baš Naš festivala, radi osvježavajuće koktele od kave

Ugodno ljetno popodne i druženje poslije posla najbolje je započeti uz kavu, a ako uz to odaberete i koktele od kave na popularnom platou Gradec, oduševit će vas majstorski recepti poznatog barmena. Filip Lipnik, jedan od naših najpoznatijih barmena, na Barcaffe baru ovog ljeta uz omiljenu kavu, samo za posjetitelje Baš Naš festivala, radi osvježavajuće koktele od kave. Za sve prave kavoljupce nema boljeg od čistog espressa, a još je bolje ako kava nosi zlatnu medalju za kvalitetu, a pripremaju je poznati baristi Matija Matijaško i Toni Matas, višestruko nagrađivani na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima.

Pomno odabrana receptura espresso mješavina Barcaffea, prošle je godine na natjecanju u Milanu od Međunarodnog instituta za degustaciju kave osvojila dvije zlatne medalje. Taj savršeni okus dodatno su unaprijedili te je povodom 50. rođendana osvanulo i redizajnirano pakiranje popularne espresso kave. Kakvu kavu vole otkrili su na masterclassu s poznatim baristima i barmenom brojni poznati koji su imali priliku i sami se okušati u umijeću latte arta i izrade koktela: Petra Kurtela, Sara Renar, Amanda Prenkaj, Zoran Aragović, Aklea Neon, Ana Maria Ricov, Andrea Solomun i drugi.

Pravi ljubitelji znaju koliko je teško postići idealan spoj okusa, aroma i gustoće. Mješavina finih zrna kave, dozrelih na vrelom suncu dalekih zemalja, tajna je savršene šalice espressa koju obožavaju strastveni ljubitelji kave. Profesionalni baristi dobro poznaju put kave od zrna i sunčanih plantaža do šalice savršene espresso kave. Vrhunska kava i pića, sinergija profesionalaca, barista i barmena kao i ljubav prema kavi i koktelima ključna je za kvalitetnu ponudu svakog bara. Barcaffè baristi istinski su znalci u pripremi savršenog espressa i latte arta, a u suradnji Filipom Lipnikom kreirali su kartu koktela u kojoj mogu uživati posjetitelji Baš Naš festivala do 27. lipnja.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakU svibnju godišnja stopa inflacije 2,1%
Sljedeći članakLedo dobitnik dvije prestižne nagrade za dizajn i branding King čašica