piaf-2011-largeOtvoren je natječaj za drugi po redu „Praški festival kreativnih rješenja“ koji će se održati u Pragu od 10. do 12. svibnja 2011. godine te s današnjim danom mogu se prijaviti radovi za ovaj prestižni festival oglašavanja.

Nakon debitantske 2010. godine, ovogodišnji festival uz novo mjesto održavanja donosi i neke inovativne promjene: najprestižniji žiri kojeg čine klijenti i „kreativci“ iz 15 zemalja i potpuno novi sustav natjecateljskih kategorija koje do sada nisu viđene na festivalima oglašavanja.

Međunarodni žiri ocjenjivat će brandove i njihovo komuniciranje u novim konkurencijama tijekom održavanja samog festivala.

Za agencije i klijente ovo je jedinstvena prilika koja će promijeniti način razmišljanja o samom oglašavanju. Dvanaest osnovnih kategorija odražava ključne aspekte komunikacije koju danas brandovi trebaju savladati – kreativna prodajna podrška, angažman publike, kreativno korištenje tehnologije…

„Žiri će ocjenjivati kreativnost od samog stvaranja branda pa sve do formi distribucije i prodaje. Ne tražimo najbolji televizijski ili tiskani oglas već želimo odati počast kreativnom dostavljanju ključne poruke ciljanoj publici korištenjem slogana, pripovijedanja, poziva za razigranu interakciju i slično“, komentirao je glavni direktor PIAF-a, Marek Hlavica.

Radovi će biti nagrađivani Zlatnim, Srebrnim i Brončanim trofejima, a kategorije su pak podijeljene u tri grupe “Kreativno brendiranje, marketing i prodaja”, “Umjetnost isporuke” i “Ideja – jaka, sjajna i praktična”.