L´Oréal postiže ambiciozne ciljeve održivosti

Dok posljedice klimatskih promjena postaju sve vidljivije te direktno utječu na kozmetičku industriju, L’Oreal Grupa izvještava o ostvarenim ciljevima značajnog smanjenja negativnog utjecaja na okoliš, potvrđujući svoju obvezu u borbi protiv štetnih klimatskih promjena

Tako su rezultati koji su objavljeni u L’Orealovom izvješću o napretku održivog razvoja za 2016. – Sharing beauty with all – dokazali kako je značajan napredak već postignut.

“Klimatske promjene su stvarne i utječu na najosjetljivije unutar našeg vrijednosnog lanca, primjerice poljoprivrednike i proizvođače određenih prirodnih sastojaka, kao što su shea maslac iz Burkine Faso ili arganovo ulje iz južnog Maroka. Potrebne su akcije. Na pola puta prema postizanju ciljeva, koje smo odredili dostići do 2020. godine, udvostručit ćemo trud za smanjenjem utjecaja na okoliš te doprijeti do naših javnosti, posebice onih iz područja održive proizvodnje i inovacije”, izjavila je Alexandra Palt, izvršna direktorica za održivost.

Održiva proizvodnja: manja emisija ispušnih plinova
Smanjenjem emisije plinova u tvornicama i distribucijskim centrima za 67 posto u razdoblju od 2005. do 2016. L’Oreal je nadmašio svoje prvobitne ciljeve o smanjenju emisije CO2 za 60 posto.

Takav rezultat je postignut čak četiri godine prije planiranog postizanja cilja, dok je tvrtka u istom vremenskom razdoblju povećala proizvodnju za 29 posto. Nadalje, do kraja 2016. čak je 15 industrijskih postrojenja Grupe postiglo neutralnost u pogledu utjecaja ugljika na okoliš.

Izniman rad je prepoznao i CDP, nezavisna međunarodna organizacija koja vrednuje utjecaj kompanija na okoliš.

U 2016. godini, sveukupno je evaluirano 3.000 tvrtki, a L’Oreal je jedna od dvije svjetske kompanije koja je nagrađena ocjenom “A”, koja predstavlja najveći utjecaj na tri ključna faktora: zaštitu klime, održivo upravljanje vodama i borbu protiv uništavanja šuma.

Održiva inovacija: Postepeno poboljšavanje svih novih proizvoda
L’Oreal je odlučan u tome da poboljša utjecaj svojih proizvoda na okoliš i društvo do 2020. godine. To znači kako svi potrošači L’Orealovih proizvoda diljem svijeta mogu biti sigurni da su kupnjom svakog novog proizvoda unaprijedili utjecaj na životnu sredinu i okoliš.

Ova obveza odnosi se na sve L’Orealove brendove te napredak na 82% proizvoda koji su na tržište plasirani u 2016. godini (74% u 2015.).

Neki od novih proizvoda plasirani na tržište u 2016. godini pokazuju razinu biorazgradivosti koja premašuje 98%, kao primjerice šamponi i regeneratori nove Biolage R.A.W. linije proizvoda ili Garnier Ultra Doux šampon koji sadrži 5 biljaka.

Program održivog razvoja Grupe L’Oreal “Sharing Beauty With All” pokrenut je 2013. godine.

U potpunosti je integriran u cijeli vrijednosni lanac Grupe te objedinjuje L’Orealove obveze vezane uz održivi razvoj do 2020., a odnosi se na njene utjecaje na svim razinama, od osmišljavanja proizvoda do njihove distribucije, uključujući proizvodni proces ili onaj pribavljanja sastojaka.

Program “Sharing Beauty With All” temelji se na četiri stupa:
– održiva inovacija, kako bi se smanjio negativni utjecaj proizvoda i formula na okoliš;
– održiva proizvodnja, kako bi se smanjio utjecaj tvornica i distribucijskih centara na okoliš;
– održivi napredak koji pruža potrošačima mogućnost da sami donesu održive izbore pri kupnji i potrošnji proizvoda;
– održivi suživot sa svim dionicima L’Oreal Grupe (javnosti, dobavljači i zaposlenici).

Svake godine, L’Oreal komunicira transparentno te osigurava podatke o napretku tvrtke. Danas je Grupa jedna od tvrtki čije su ambicije i ozbiljan pristup prema održivom razvoju prepoznatljivi u cijelome svijetu.

Prethodni članakGospodarska vozila – Porezni aspekt: Od gospodarskih do službenih osobnih vozila
Sljedeći članakKonzum u žiži interesa