Jeff Arnett otkriva tajne najprodavanijega svjetskog viskija

Hrvatskim ljubiteljima vrhunskoga viskija pruža se jedinstvena prilika da 15. rujna 2014. u Zagrebu iz prve ruke doznaju zašto je Jack Daniel’s najprodavaniji viski na svijetu. Jeff Arnett, majstor destiler destilerije Jack Daniel, otkrit će hrvatskim ugostiteljima i predstavnicima medija male tajne procesa proizvodnje, ali i pravilnoga kušanja Jacka Daniel’sa, kako bi se doživjela sva raskoš njegovih aroma.

Jeff Arnett tek je sedmi majstor destiler u 148 godina povijesti destilerije Jack Daniel. Prvi je, naravno, bio utemeljitelj destilerije Jasper Newton “Jack” Daniel.

“Naš izvorni recept, inzistiranje na omekšavanju kap po kap, naša povijesna destilerija, pa i naša neovisnost, sve to potječe od Jacka. Nakon gotovo stoljeća i pol još uvijek viski proizvodimo onako kako ga je proizvodio Jack u najstarijoj američkoj destileriji. Iznimno mi je drago što ću neke od tajna našega utemeljitelja moći podijeliti i sa znalcima i ljubiteljima viskija u Hrvatskoj”, ističe majstor destiler Jeff Arnett.

Posao o kojemu maštaju milijuni ljubitelja viskija Jeff je preuzeo 2008. godine, a za njega se pripremao od 2001. godine, kada je postao nadzornik kvalitete.

Kao majstor destiler nadzire cijeli proces proizvodnje viskija, od mljevenja, fermentacije i destilacije do omekšavanja aktivnim ugljenom i dozrijevanja u bačvama.

Pod njegovim je nadzorom ukupno 77 skladišta i 1,7 milijuna bačava viskija koje odležavaju u destileriji Jack Daniel u gradiću Lynchburgu u američkoj saveznoj državi Tennessee.

PROMO