Nedugo nakon povratka iz New Yorka, najveći hrvatski tenisač Goran Ivanišević doživio je pravo rođendansko iznenađenje.

Prvog dana novog rujanskog termina PRO Campa Goran Ivanišević, tenisač je proslavio svoj 43. rođendan, a Podravka, Istraturist i Goranovi polaznici Akademije, među kojima su i Podravkini stipendisti, odlučili su mu na poseban način čestitati.

Svoju ovogodišnju želju poželio je razrezavši rođendansku tortu – koju su mu Podravkini promotori kulinarstva pripremili u obliku pravog teniskog reketa.

Kako slavlje nakon velike pobjede Marina Čilića na US Openu u Hrvatskoj još uvijek traje, proslavljeni hrvatski tenisač, a sada i trener, Goran Ivanišević ima razloga za dvostruku proslavu. Goran se vratio u Umag, gdje će voditi novi krug svog PRO Campa u sklopu Umag Tennis Academy, vodeće teniske akademije u ovom dijelu Europe i službeni regionalni centar Hrvatskog teniskog saveza.

Među novim polaznicima nalaze se i četiri stipendista Podravke iz Zadra, Zagreba i Daruvara – Lovro Suevich, Nino Krneta, Marin Jamnički i Matko Varga, kojima će Podravka pokriti troškove PRO Campa, a koje je odabrao stručni tim kao najizvrsnije članove Hrvatskog teniskog saveza.

Lijepim rođendanskim čestitkama pridružili su se i Facebook fanovi Podravke, s više od 360 rođendanskih želja, koje su, također, ovom prilikom uručene našem teniskom asu.

Ne krijući veselje zbog spomenutog iznenađenja, Goran Ivanišević obratio se svim prisutnima, posebno najmlađima s riječima zahvale, a jedna od Goranovih rođendanskih želja koju je podijelio jest prilika da u PRO Campu u Umagu stvori nove šampione hrvatskog tenisa.

Suradnja Gorana Ivaniševića i Umag Tennis Academy počela je prvim krugom PRO Campa, održanim u drugoj polovini srpnja. Za program punog intenziteta koji je trajao od 12. srpnja do 2. kolovoza 2014. prijavilo se više od 60 kandidata u dobi od 7 do 20 godina, a bilo je i starijih polaznika.

Polaznici su bili iz Hrvatske, Velike Britanije, Italije, Njemačke, Austrije, Švicarske, Nizozemske, Finske, BiH i Srbije, te SAD-a, Južne Koreje i Rusije.

Program PRO Campa uključuje četiri sata teniskih treninga, sat i pol kondicijskih vježbi dnevno, učenje strategije i taktike na terenu, sparing mečeve, te rekreacijske i dodatne aktivnosti u sklopu Umag Tennis Academy.

Polaznicima se na početku i na kraju procjenjuje razina igranja tenisa, a Goran zajedno s ostalim trenerima prilagođava program potrebama i razini svakog igrača pojedinačno.