Veliki, značajni događaji koji ostavljaju posljedice na cjelokupno svjetsko stanovništvo mogu potpuno transformirati naše živote na različite načine. Globalna pandemija koronavirusa jedan je takav značaj događaj koji je uzrokovao veliku zdravstvenu i financijsku krizu diljem svijeta.

No čak i kriza ovakvih razmjera, jedna od najvećih zdravstvenih kriza s kojima smo se susreli te koja je postala prijetnja mnogim poslovanjima i industrijama, imala je transformativnu ulogu i svoje pozitivne učinke na određene dijelove života i industrije.

Digitalni marketing jedna je od njih, a u narednim mjesecima i post-kriznom razdoblju za očekivati je kako će se njegova uloga i važnost dodatno pojačati.

PREPOZNATE PRILIKE
Neke od najpoznatijih i najvažnijih kulturnih ustanova i baština na svijetu, poput muzeja Louvre u Parizu, Vatikana, pa čak i Machu Picchu, sveti grad Inka, otvorile su svoja virtualna vrata posjetiteljima i ljudima diljem svijeta omogućivši virtualne obilaske.

Oni su prepoznali svoje prilike i pomoću digitalnih alata i marketinga ostali sa svojim posjetiteljima, odnosno preselili se u njihove domove u trenucima kada klijenti ne mogu fizički doći do njih.

Jedan muzej u SAD-u postao je osobito slavan zbog svojeg nesvakidašnjeg poteza.

Naime, kada su se vrata muzeja National Cowboy & Western Heritage u Oklahoma Cityju zatvorila za posjetitelje, postalo je jasno i da dužnosti njegova zaštitara, odnosno šefa osiguranja, više neće biti potrebne. No ono što je muzej učinio po tom pitanju iznenadilo je cijeli svijet te je zaštitar Tim Tiller preko noći postao viralna senzacija.

Umjesto da mu požele sreću u životu i daju mu otkaz, kao što je to bio slučaj u mnogim tvrtkama koje nisu imale drugog izbora, ovaj je muzej odlučio svom zaštitaru dati posve novu ulogu – umjesto šefa osiguranja, on je sada “šef” društvenih mreža muzeja. Tim je postao dio marketinškog tima te preuzeo neke od njihovih odgovornosti, kao što su objave na društvenim mrežama.

Ovaj muzej prepoznao je iznimnu važnost digitalnog marketinga u kriznim uvjetima te nastavio, pa čak i pojačao svoju aktivnost na društvenim mrežama.

A ovaj primjer, kao i primjeri virtualnih obilazaka muzeja vrlo su reprezentativni i značajni za uvjete u kojima se nalazimo jer pokazuju kako se razne tvrtke i poslovanja prilagođavaju uvjetima krize i prepoznaju gdje su trenutno najbolje prilike.

U primjeru muzeja, zaštitar je, kao osoba koja nema previše iskustva s društvenim mrežama, svojim simpatičnim, pomalo nespretnim objavama te s pokojom početničkom pogreškom ipak očarao online svijet.

Odluka muzeja da prepuste marketing na društvenim mrežama jednom neiskusnom zaštitaru zasigurno nije bila jedna od najboljih odluka jer je vrlo lako mogla narušiti postojeći ugled muzeja. No, bila namjerna ili slučajna, ovakva marketinška strategija ipak je, na njihovu sreću, upalila, a neiskustvo zaštitara svidjelo se pratiteljima na društvenim mrežama.

Šanse da ovako nešto uspije vrlo su male i ne događaju se često te je marketing najbolje prepustiti stručnjacima. Ono što želimo naglasiti ovim primjerom jest iznimna važnost digitalnog marketinga u situacijama poput ove kada su ljudi većinom kod kuće, a svoje slobodno vrijeme provode pred ekranima i na internetu – bilo radi posla, škole, ili zabave.

A upravo bi ta činjenica da sve više vremena provodimo online mogla utjecati i na cjelokupno društvo, društvene stavove te uzrokovati veliku promjenu u stilu i načinu života, rada, učenja, kupovine i slično.

PORAST VAŽNOSTI DIGITALNOG MARKETINGA
Prema tome, možemo zaključiti da ako je ikad postojalo idealno vrijeme da digitalni marketing preuzme vodeću ulogu u svijetu marketinga, to je bez sumnje upravo ovo vrijeme – vrijeme krize, vrijeme kada se način života i rada mijenja, kada se moramo privikavati na drugačije uvjete, kada se preporučuje ostanak kod kuće i obavljanje svih obveza iz udobnosti vlastitoga doma.

Zašto? Što smo duže izolirani i primorani izbjegavati fizičke kontakte te suočeni s promijenjenim životnim uvjetima, to ćemo brže mijenjati i sam način razmišljanja i ponašanja. A osim naših društvenih i radnih navika, neizbježno se mijenjaju i naše potrošačke navike.

Vrijeme koje provodimo ispred ekrana, kao što su računala, mobiteli, tableti i slično, eksponencijalno raste, a naša online aktivnost sve je veća. Otkrivamo prednosti online svijeta za koje dosad nismo znali jer nam možda nisu niti trebale, te puno više koristimo razne online i digitalne usluge.

Otkrivamo komfor i jednostavnost online narudžbi, shvaćamo da se poslovni sastanci mogu bez problema odraditi virtualnim putem, otkrivamo nove korisne i zanimljive sadržaje, čitamo knjige online, održavamo društvene kontakte putem raznih aplikacija i društvenih mreža, pa čak i vježbamo uz online programe.

A ŠTO TO SVE TOČNO ZNAČI ZA MARKETING?
To znači da je digitalni marketing sada važniji nego ikada, te možda čak i jedini način da uspješno promovirate svoj proizvod ili uslugu. U marketingu je najvažnije da idete tamo gdje je i vaša publika, a ona se trenutno u najvećoj mjeri nalazi online te tamo na dnevnoj bazi provodi puno više vremena nego prije.

Sve to znači da su šanse da korisnici vide vaše online oglase znatno veće nego prije, kao i šanse da se više angažiraju na vašim društvenim mrežama, čitaju blogove koje pišete, a naposljetku i kupe vaš proizvod ili uslugu.

Prema tome, digitalni marketing, koji uključuje oglašavanje i promociju na društvenim mrežama, promociju sadržaja, izgradnju i optimizaciju web stranica, razvijanje web trgovine te mnoge druge kanale, sada postaje unosniji nego ikada.

Digitalni marketing sada je glavni as u rukavu prvenstveno za sve one tvrtke koje već posluju online i imaju svoj web shop, za sve tvrtke koje nude uslugu dostave na kućni prag, za sve restorane koji dostavljaju i slične tvrtke.

Upravo takve usluge sada su u najvećoj potražnji a jedini način da se istaknete od konkurencije jest putem kanala digitalnog marketinga. Oglašavanje na društvenim mrežama i Googleu-u, kao i dobro optimizirana web stranica ili online trgovina pomoći će vam da zasjate, da stavite svoj proizvod ispred sve većeg broja korisnika koji koriste online usluge, ponudite im rješenja koja trebaju, te svoje poslovanje odvedete na višu razinu.

PRIPREMA TERENA ZA BUDUĆNOST
A što ako nemate usluge i proizvode koje biste u ovom trenutku mogli promovirati, ako trenutno ne možete raditi ili vaše usluge nisu u potražnji zbog kriznih uvjeta? Digitalni marketing i vaša je “slamka spasa” te način da opstanete i pripremite teren za budućnost.

Sjetite se primjera s početka teksta – virtualnih obilazaka muzeja i pojačane aktivnosti na društvenim mrežama. Ovakve tvrtke ovise o svojim posjetiteljima, odnosno njihovo se poslovanje temelji na fizičkom dolasku i obilasku muzeja – u tome se nalazi njihov glavni profit.

No sada, kada fizički dolazak nije moguć, oni su pronašli način kako ostati u kontaktu sa svojim klijentima i online pratiteljima te im ponudili nov i drugačiji sadržaj. Ponudili su im nešto što će i dalje zadržati njihovu pažnju, nešto zanimljivo i korisno.

Na ovaj način oni grade i učvršćuju svoj brend i svoj dobar glas, tako da kada krizni uvjeti završe i dalje će imati svoju bazu klijenata, a potencijalno i dosegnuti neke nove.

Prema tome, ako ste i vi morali privremeno prekinuti s radom zbog kriznih uvjeta i potrebe karantene, to ne znači da trebate prekinuti i sa svojim marketingom. Dapače, upravo na marketing sada trebate usredotočiti sve svoje snage i iskoristiti ono najbolje što možete iz ove situacije.

Gradite i jačajte svoj brand, ostanite u kontaktu sa svojom publikom i svojim klijentima i ponudite im zanimljiv i koristan sadržaj putem različitih kanala digitalnog marketinga. Na taj način osigurat ćete si budućnost i pobrinuti se da budete prvi izbor svojim klijentima kada krizni uvjeti završe.

Stavovi i ponašanja korisnika neminovno se mijenjaju, a njihove novostečene navike uvećanog korištenja online resursa vrlo vjerojatno će se zadržati i dugo nakon što kriza jenja. Svijet će postati znatno više digitaliziran, što znači da će i digitalni marketing doživjeti svojevrsnu revoluciju.

Ono što je važno jest nastaviti pratiti trendove i ponašanje korisnika te prilagođavati strategije digitalnog marketinga promjenama kako u kriznom, tako i u post-kriznom razdoblju.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!