VijestiKarijereMarko Njavro novi izvršni direktor za operativno poslovanje Franck Grupe

Marko Njavro novi izvršni direktor za operativno poslovanje Franck Grupe

Početkom svibnja Marko Njavro dolazi na poziciju izvršnog direktora za operativno poslovanje (COO) Franck Grupe te će, uz direktora Ivana Artukovića (CEO) i izvršnu direktoricu za financije Lidiju Kljajić (CFO), činiti tročlani upravljački tim kompanije.

Kao izvršni direktor za operativno poslovanje bit će zadužen za upravljanje u strateškim i operativnim područjima s fokusom na sektore Marketinga, Prodaje i distribucije, Istraživanja i razvoja te Lanca opskrbe. Na novoj će funkciji biti odgovoran za daljnje unapređenje i modernizaciju poslovnih procesa unutar Francka, kao i jačanje inovativnog i razvojnog potencijala kompanije te Frankovih brendova među kojima su Jubilarna kava, Franck cappuccina i čajevi te espresso uspješnice poput Franck Superiore i Stretto espressa.

Iza Marka Njavre stoji više od 20 godina iskustva i rezultata u industriji robe široke potrošnje s relevantnim međunarodnim referencama. Franck Grupi se pridružuje s pozicije glavnog direktora Strateškog poslovnog područja snacka u Atlantic Grupi s istaknutim regionalnim brendovima poput Smokija i Štarka te ukupnim godišnjim prihodom od gotovo 100 milijuna eura. Sa svojim timom inicirao je i realizirao investicijske cikluse na kategorijama čokolade, biskvita i vafla te proveo uspješno repozicioniranje krovnog brenda, a poseban doprinos dao je s projektom početka razvoja proizvodnih kapaciteta, odnosno izgradnje nove tvornice ekstrudiranih proizvoda čime je postavio temelje za budući rast i razvoj.

Njavro je veći dio svoje karijere proveo upravo u industriji pića, u Zagrebačkoj pivovari gdje je i započeo karijeru. Bio je regionalni predsjednik Molson Coorsa za Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, u čijem je sastavu i Zagrebačka pivovara, s ukupnim godišnjim prihodom od gotovo 200 milijuna eura. Obnašao je i funkcije glavnog direktora Molson Coorsa u Bugarskoj te direktora marketinga u Rumunjskog. Prethodno je bio na čelu grupnog marketinga za ključne brendove Stella Artois, Beck’s i dr. za devet tržišta srednje i istočne Europe sa sjedištem u Pragu te marketing menadžer za Ožujsko pivo.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...