20.5 C
Zagreb
Nedjelja, 21. srpnja 2024., 01:57
Tržišne komunikacijeMasterCard potiče daljnji rast HCE standarda

MasterCard potiče daljnji rast HCE standarda

Korisnici iz cijelog svijeta nastavljaju upotrebljavati svoje mobilne uređaje umjesto platnih kartica za sve veći broj MasterCard transakcija.

Tako je u manje od godinu dana, otkako je objavljena podrška za HCE (Host Card Emulation) i beskontaktna plaćanja bazirana na uslugama u oblaku, MasterCard objavio projekte koji se trenutno provode u više od 15 zemalja. Ovi projekti pružaju korisnicima više opcija plaćanja na njihovim Android uređajima.

Pružajući alternativu SE (Secure Element) pristupu prebacivanja podataka s kartica na mobilne uređaje, MasterCard plaćanja bazirana na uslugama u oblaku stvaraju osnovu za brzi globalni razvoj mobilnih plaćanja.

Ovaj pristup pojednostavljuje i ubrzava proces implementacije beskontaktnih mobilnih rješenja financijskih institucija kao što su izdavatelji kartica.

Da pristup djeluje pokazuju primjeri stotine licenciranih partnera kompanije MasterCard koji su prihvatili okvir ovog projekta kako bi implementirali sigurna mobilna plaćanja.

Više od 25 programa i pilot projekata trenutno je aktivno na različitim lokacijama uključujući Australiju, Kanadu, Francusku, Njemačku, Italiju, Rusiju, Španjolsku, Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Američke Države.

“Naš se pilot projekt pokazao kao sjajna prilika za sklapanje partnerstva s kompanijom MasterCard u vezi s lansiranjem našeg prvog HCE rješenja na tržištu. Ovaj projekt nam je pružio korisne informacije koje su pomogle u razvijanju usluge SabadellWallet i pružanju najboljeg iskustva mobilnih plaćanja našim klijentima”, rekao je Albert Figueras, voditelj poslovanja u banci Banco Sabadell.

“Od trenutka objavljivanja HCE specifikacija, banka Santander je radila na pružanju usluga mobilnih plaćanja svojim klijentima gdje god se oni nalazili. U sljedećim mjesecima, nove usluge plaćanja bit će pokrenute kao dio Santander mape inovacija koje će našim klijentima ponuditi nova, praktičnija i sigurnija iskustva plaćanja na mobilnim uređajima”, rekao je Jose Maria Fuster, generalni direktor i voditelj inovacija banke Santander.

“Svjedoci smo sve većeg približavanja mobilnih plaćanja i internetske trgovine. Zapravo, kompanija UniCredit Group čvrsto vjeruje kako HCE zaista predstavlja jednu od najboljih trenutno dostupnih tehnologija pomoću kojih iskustvo mobilnih plaćanja može biti jednostavnije za veliki broj ljudi. Stoga kompanije UniCredit Group i MasterCard surađuju kako bi razvile projekte bazirane na HCE tehnologiji, koje će se pokazati da su od presudnog značenja, ne samo u Italiji, već i u svim drugim zemljama u kojima naša grupacija posluje”, kaže Alberto Naef, voditelj globalnog marketinga kompanije Unicredit Group.

Kako bi dodatno ubrzala razvoj mobilnih aplikacija na Android uređajima, kompanija MasterCard je nedavno lansirala skup razvojnih alata ili SDK (Software Development Kit) za mobilna plaćanja. SDK nudi skup programskih baza i alata koji programerima omogućavaju lako kreiranje i testiranje aplikacija usklađenih sa specifikacijama kompanije MasterCard.

“Naša vizija digitalnih plaćanja je stvaranje sjajnih iskustava korisnika na svim kanalima i uređajima, a HCE i usluge u oblaku pomažu kompaniji MasterCard i našim partnerima kako bi ostvarili tu viziju. Ovaj pristup dovest će do značajnog povećanja dostupnosti beskontaktnih i mobilnih plaćanja, spojenih na našu globalnu digitalnu platformu, MasterPass”, kaže James Anderson, viši potpredsjednik kompanije MasterCard.

Broj lokacija koje prihvaćaju beskontaktna plaćanja kompanije MasterCard, od velikih trgovačkih lanaca do samoposluga, benzinskih pumpi, ljekarnica, parkinga, javnog prijevoza i taksija, porastao je s dva na tri milijuna u samo godinu dana, a MasterCard beskontaktne tehnologije prihvaćene su u 68 zemalja.

HCE je dostupan na Android operativnim sustavima od verzije KitKat 4.4.

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...