Nove inicijative najavljene na “World Retail Congress” konferenciji približavaju borbu protiv gladi u svijetu potrošačima u Europi i na Srednjem istoku

Iz kartičarske tvrtke MasterCard su objavili kako su veliki srednjoistočni trgovački lanac Lulu Hipermarket i lanac supermarketa Auchan Italija postali najnoviji partneri MasterCardove kampanje koja podržava nastojanja da se prikupe sredstva za Svjetski program za hranu (WFP) Ujedinjenih naroda.

Kako se navodi, kroz ove kampanje za prikupljanje sredstava MasterCard koristi svoju mrežu, sredstva i stručnost u području marketinga kako bi omogućio robnim markama i potrošačima da se povežu i uključe u rješavanje problema gladi u svijetu. Ova kampanja pojednostavljuje proces doniranja trgovcima, a potrošačima pruža više opcija za donacije WFP-u.

Ovim najavama predstavljeni su najnoviji trgovci koji su započeli partnerstvo s kompanijom MasterCard kako bi se doniranje WFP agenciji pojednostavilo i kako bi se pomoglo potrošačima da čine dobra djela dok obavljaju svakodnevne aktivnosti.

“Ovi programi pomažu ljudima da pomognu drugima dok kupuju što je nevjerojatno moćan način da se pomogne WFP-u u borbi protiv gladi u svijetu. MasterCard je donirao više od 1,4 milijuna obroka za WFP kroz slična partnerstva u Njemačkoj, Poljskoj, Švedskoj i Nizozemskoj”, rekla je Ann Cairns, predsjednica sektora za međunarodna tržišta u MasterCardu.

Ukupno 45 prodajnih lokacija lanca Lulu Hipermarketa širom Ujedinjenih Arapskih Emirata načelno se usuglasilo da će uz MasterCard i WFP sudjelovati u nacionalnoj kampanji koja je usmjerena sakupljanju donacija za osiguravanje školskih obroka za djecu u Africi. Kroz ovu kampanju MasterCard će osigurati donaciju vrijednu 1 američki dolar za svaku šalicu brendiranu MasterCard, WFP i Lulu hipermarket logom, a koju potrošači kupe u Lulu Hipermarketima. Ova kampanja također će potaknuti potrošače da, počevši od kraja listopada, direktno preko interneta doniraju sredstva WFP-u.

MasterCard također pokreće novu kampanju za beskontaktne donacije s Auchan lancem supermarketa u Italiji u njihovim hipermarketima u Lombardiji. Za svako plaćanje koje potrošači obave MasterCard ili Maestro beskontaktnim karticama, MasterCard će WFP-u donirati jedan školski obrok za dijete u Africi.

“Potrošači se sve više okreću kompanijama kojima je stalo. Kroz ova nova partnerstva s trgovcima koja danas najavljujemo, mi nastavljamo pokazivati koliko snažan odaziv misija WFP ima i kod trgovaca i kod kupaca. Integrirajući priliku da dajemo donaciju tamo gdje kupujemo, imamo mogućnost iskoristiti naša postojeća partnerstva kako bismo potaknuli inovativno prikupljanje sredstava na prodajnim mjestima što je dio našeg šireg partnerstva s WFP-om. To je sjajan način za MasterCard da upotrijebi svoju mrežu trgovaca i potrošača radi postizanja zajedničkog cilja – svijeta bez gladi”, rekla je Cairns.