pip-med-okus-dalmacijeU sklopu Dana meda tvrtka PIP osvojila je nagrade za najbolja pakiranja te dvije zlatne medalje za kvalitetu

U sklopu Dana meda u Hrvatskoj, koji su održani 8. listopada, tvrtka PIP je među više od 240 hrvatskih proizvođača meda i proizvoda od meda najbolje ocijenjena za svoje pakovine meda i proizvoda na bazi meda, priopćeno je iz tvrtke.

Tako je na osječkom sveučilišnom kampusu, u novoj zgradi Poljoprivrednog fakulteta, tvrtka PIP s Medom slavonske ravnice i Medom okus Dalmacije uvjerljivo pobijedila u kategoriji Pakovina meda, ističu iz PIP-a.

Najbolje je ocijenjena i Medona liker od meda u kategoriji Pakovina pića, te Linija Farmakoj: Dermapip, Imunalpip plus sirup i Royalpip pastile u kategoriji Pakovine proizvoda za poboljšanje zdravlja na bazi meda. PIP-ova Stara medica Pater dobila je brončanu medalju za kvalitetu pića, a PIP-ov med bagrem i lipa okitili su se zlatom.

Ove je godine na ocjenjivanje pristiglo 169 uzoraka sortnog meda od ukupno 12 vrsta iz cijele Hrvatske, 25 vrsta uzoraka pića na bazi meda i 51 pakiranje pripravaka za poboljšanje zdravlja i suvenira te 50 pakiranja različitih pčelinjih proizvoda, što je najveći odaziv pčelara na takvu vrstu manifestacije do sada.

Ovogodišnji Dani meda osobito su važni jer se, uz tradicionalno ocjenjivanje meda i pripravaka na bazi meda, održavala i središnja proslava 130. obljetnice kontinuiranog izlaženja časopisa Hrvatska pčela, jednog od pet najstarijih pčelarskih časopisa u svijetu, navode iz PIP-a.

Pritom dodaju kako su nova priznanja rezultat strategije tvrtke prema kojoj se PIP opredijelio za kontinuirano ulaganje u znanje. To podrazumijeva ulaganje u inovacije i razvoj novih tehnologija te ulaganje u nova kreativna rješenja pakiranja. Osim priznanja za najbolja pakiranja proizvoda od meda, PIP se može pohvaliti i prestižnom titulom Superbrands. Inovativnost i vrhunsku kvalitetu proizvoda PIP je još jednom potvrdio novim stručnim nagradama i priznanjima te činjenicom da svi proizvodi nose oznaku “Hrvatska kvaliteta”.

sirup-150-imunalpipKako ističu u PIP-u, najveća nagrada ipak im je povjerenje kupaca koje dokazuje činjenica da je PIP danas najjača hrvatska pčelarska tvrtka kojoj je cilj pozicionirati se kao regionalni lider te povećati izvoz na europsko tržište i šire.

Osim tvrtke u Zagrebu, PIP grupu čine i sestrinske tvrtke PIP BiH u Velikoj Kladuši i PIP Apiland u Vojvodini. Nova faza razvoja tvrtke je gradnja pogona u poduzetničkoj zoni Pisarovina, tehnološki i funkcionalno najmodernijeg u regiji, vrijednog 30 milijuna kuna. Otvorenjem pogona u Pisarovini PIP će dati i konkretan doprinos regionalnom razvoju jer će se, osim otvaranja novih radnih mjesta, povećati i broj kooperanata s kojima PIP planira ostvariti suradnju, zaključuje se u priopćenju.