sanyo-baterije-eneloop-xx-4xaaU količinskoj prodaji Sanyo baterija veći udio imaju zinc-carbon baterije, dok vrijednosno gledano, veći udio je alkalnih.

Prema nezavisnim ispitivanjima Sanyo baterije su “best buy” jer su kvalitetom u rangu popularnijih brendova ili čak bolje, a cjenovno pristupačnije.

Uz poštivanje preporučene maloprodajne cijene trgovci su u mogućnosti ostvariti veću maržu nego kod ostalih brendova.

Važan čimbenik u prodaji je i pozicioniranje. U tome pomaže služba unaprjeđenja prodaje, koja postavljanjem POS materijala i savjetovanjem o pozicioniranju proizvode čini vidljivim i dostupnim kupcima.

Ispravno pozicioniranje i jasno isticanje cijene povećava prodaju i do 50%, kad rade usporedbu prometa na istom prodajnom mjestu prije i poslije pozicioniranja.

Iz tvrtke Exploria, distributera Sanyo baterija, kažu kako punjive baterije ostvaruju oko 3% prometa u količinskoj prodaji, a razvojem tržišta udio punjivih baterija u prodaji će se stalno povećavati, kako zbog ekonomske opravdanosti korištenja punjivih baterija, tako i zbog povećanja ekološke svijesti potrošača.

Sanyo je razvio vodeći brend u tom segmentu – Eneloop. To je tzv. “ready to use” punjiva baterija koja na prodajno mjesto dolazi već napunjena i odmah spremna za upotrebu.