Medni proizvodi na policama EU-a

Svoju bogatu turističko-lječilišnu ponudu Općina Bizovac nastoji dodatno obogaćivati i proširivati djelatnostima koje potiče i u svojoj poslovnoj zoni Sajmište, a jedna od njih svakako je i ekološka proizvodnja i prerada meda i pčelinjih proizvoda u proizvodnom pogonu tvrtke Apimel.

Ova sve poznatija obiteljska tvrtka sa sjedištem u Višnjevcu svoj je pogon za pakiranje meda i preradu pčelinjih proizvoda još 2007. godine otvorila u poslovnoj zoni Bizovac i tada je bila jedna od prvih stanara bizovačke poslovne zone.

“Za Bizovac smo se odlučili zbog toga što su nam uvjeti tada bili iznimno povoljni, zemljište je koštalo jedan euro po kvadratu i prometni joj je položaj bio vrlo dobar, a danas je još i bolji s obzirom na to da je udaljena samo osam kilometara od autoceste”, pojasnio je vlasnik tvrtke Zlatko Gregačević zašto su odabrali upravo Bizovac.

Na istoj je površini uz ulaganje od 10 milijuna kuna sagrađen pogon površine oko 1000 kvadrata gdje je u početku radilo devet zaposlenika, a taj broj danas iznosi 14 radnika, s realnom mogućnošću da se u bližoj budućnosti kompletna tvrtka preseli u Bizovac, s obzirom na to da vlasnik ističe odličnu suradnju s Općinom Bizovac i njezinim tijelima.

Ljubiteljima kvalitetnih domaćih i prirodnih proizvoda, proizvodni program ove tvrtke ne treba posebno predstavljati jer se on nalazi na policama trgovačkih lanaca diljem Hrvatske, a svoje proizvode distribuiraju iz Bizovca i poslovnih centara u Rijeci i Splitu čime pokrivaju cijelo hrvatsko tržište i kontinuirano su prisutni i na europskom tržištu.

Tvrtka godišnje preradi oko 400 tona meda, a u proizvodnom programu tvrtke tridesetak je proizvoda, od sortnih medova u više različitih pakiranja, dodataka prehrani s ljekovitim svojstvima, kozmetičkih proizvoda kojima su osnova pčelinji proizvodi do likera na bazi meda.

Svoje proizvode, među kojima je i Čokomel, koji je nagrađen brončanom medaljom na međunardnom sajmu inovacija IENA u Nürnbergu, tvrtka je razvijala godinama, a posebno je tražena njihova Medica Melkior koja je osvojila zlatnu medalju za kvalitetu u Chicagu, krema za ruke na bazi pčelinje masti te bezalkoholni propolis s kaduljom u spreju.

Tvrtka Apimel, koja je osnovana 1994. godine, prema riječima direktora Zlatka Gregačevića, proizvode na tržište plasira uglavnom preko trgovačkih lanaca, a med otkupljuje od više od 300 do 400 pčelara-kooperanata iz cijele Hrvatske.

“Unatoč neospornoj kvaliteti hrvatskog meda, na tržište EU-a on se vrlo teško probija, a uz cijenu, problem stvara i činjenica da mi nemamo dovoljnih količina koliko to tržište potražuje. Stoga se na isto tržište u posljednje vrijeme sve češće nastojimo probiti kroz dodatne proizvode na bazi meda, ljekovitog bilja i propolisa te kozmetike i pića s medom. Posebno smo ponosni na našu liniju ljekovitih medova koji su jedinstven dodatak prehrani, a pozitivno djeluju na stanje našeg organizma”, kaže Gregačević čija tvrtka sustavno radi na širenju i otvaranju novih tržišta u regiji za plasman svojih proizvoda, u čiju su se kvalitetu nedavno uvjerili i načelnici općina Bizovac i Petrijevci Srećko Vuković i Ivo Zelić sa suradnicima, koji su obišli pogon Apimela u Bizovcu. (Lidija Aničić/glas-slavonije.hr)

Prethodni članakMastercard dobio priznanje Hunger Hero
Sljedeći članakOdbijen zahtjev za sazivanjem glavne skupštine Peveca