23.9 C
Zagreb
Nedjelja, 21. srpnja 2024., 23:54
Tržišne komunikacijeMeđunarodno priznanje za vina Iločkih podruma

Međunarodno priznanje za vina Iločkih podruma

Vina Iločkih podruma potvrdila su svoju kvalitetu osvojivši zlatnu i srebrnu medalju na prestižnom svjetskom ocjenjivanju “Vina Vinalies Internationales” u Parizu.

Zlatnu medalju dobilo je vino Traminac ledena berba 2008., a srebrnu medalju Graševina vrhunska 2011. Iločkih podruma, izvijestili su iz te vinarije.

Ocjenjivanje vina Vinalies Internationales 2013. u organizaciji francuskog udruženja enologa održava se u Parizu prema pravilima The International Organisation of Vine and Wine (OIV).

Ocjenjivački žiri čini 100 internacionalnih sudaca, a nagrađena vina bit će objavljena u knjizi “1000 Vins de Monde” (1000 vina svijeta). Na ovom iznimno važnom ocjenjivanju vina, koje se među vinskim znalcima smatra najstručnijim i najkompetentnijim, zlatna medalja ima posebno veliko značenje, ističu iz Iločkih podruma.

Pritom navode kako su brojne nagrade za vina Iločkih podruma na svjetskim natjecanjima potvrda kvalitete i sve bolje prepoznatljivosti hrvatskih vina na svjetskoj vinskoj karti.

Naime, posebna kvaliteta vina ledene berbe potvrđena još 2011. godine kada je Principovac ledene berbe 2007. bio proglašen najnagrađivanijim vinom 2010/2011 godine od strane međunarodnog društva vinskih novinara i pisaca “World Association Wine &Spirit writers and journalists”.

Usto, prošle godine Traminac ledena berba 2008. nagrađen je srebrom na svjetskom ocjenjivanju vina u Madridu, a ovogodišnje zlato u Parizu nastavak je tog uspješnog trenda i potvrda da je upravo Traminac ledene berbe najnagrađivanije hrvatsko vino, ističe se.

Srebrnu medalju za Graševinu vrhunsku u Iločkim podrumima ocjenjuju posebno značajnom nagradom jer je ostvarila najbolji uspjeh od hrvatskih graševina. To je, kako kažu, rezultat velikih ulaganja i truda uloženog posljednjih godina upravo u unapređenje kvalitete graševine Iločkih podruma.

Također, Iločki podrumi su prošle godine bili proglašeni najnagrađivanijim hrvatskim podrumom prema podacima koje je skupilo međunarodno društvo vinskih kritičara i novinara, što je zasigurno veliko priznanje i nagrada za trud koji se svakodnevno ulaže u proizvodnju vina Iločkih podruma, zaključuje se u priopćenju.

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...