Jedna od najvećih proslava blagdana sv. Vinka tradicionalno Vincelovo održava se svake godine u organizaciji Kutjeva d.d.

Na lokaciji Vile Vinkomir, iznad vinograda okupilo se oko 600-injak gostiju kako iz Hrvatske tako i iz susjednih zemalja.

Na rezanju prvih trsova i blagoslovu vinograda prisustvovali su Enver Moralić, vlasnik Kutjeva d.d. zatim Mladen Pavić član Uprave Kutjeva d.d. te predstavnici grada i bivši predsjednik Stjepan Mesić.

Proslava se nakon toga nastavila uz neizostavan zabavni i gastronomski program kojim se i ove godine obilježio početak vinogradarske godine.

Tom su prilikom gosti imali mogućnost uz vođenje sommeliera Drage Husmkog u podrumu kušati mladu Graševinu 2016., Pinot crni iz 2013. godine, te ledenu berbu Graševine iz 2009. godine i ledenu berbu Traminca iz 2015. godine.

Druženje na Vili Vinkomir uz pečene kobasice i bogati švedski stol, nije moglo proći i bez tradicionalne pečene delicije, vola iz uzgoja Kutjeva d.d. koji je težio više od 500 kg, a bio je poslužen u ponoć.

Kroz cijelu večer za veselu i plesnu atmosferu pobrinuli su se poznata pjevačica Maja Šuput, TS Bekrije i Krajiški trubači iz Banja Luke.

Ovom prilikom Kutjevo d.d je objavilo i jedan novitet te najavilo u narednom periodu otvaranje trezora arhivskih vina.

Član Uprave Kutjeva d.d., Mladen Pavić uručio je odabranim poslovnim partnerima potvrdu o pohranjenih petnaest boca Grševine 2016. koje će u trezoru biti do 2034. godine.

“Kutjevo je prva vinska kuća koja osniva trezor arhivskih vina. Vina se u našoj vinskoj kući arhiviraju od 1946. i već imamo 70 000 arhiviranih boca”, istaknuo je Mladen Pavić.