jasminkaU Češkom narodnom domu održana je promocija knjige “MENADŽMENT LJUDSKIH POTENCIJALA u poslovnoj praksi” autora dr.sc. Vladimir Obradovića, dr.sc. Jasminke Samardžija, Mr.sc. Jakova Jandrića.

Urednik g. Ilija Ranić iz Plejade je kratko predstavio knjigu i autore, a potom je recenzentica doc.dr.sc. Radojka Kraljević dala presjek sadržaja i aplikativnosti rukopisa, a koautori su predstavili svoja poglavlja: Jakov Jandrić, MSc LJUDI, Razumijevanje upravljanja ljudskim potencijalima, dr.sc. Vladimir Obradović KANDIDATI, Kompetencije, pribavljanje i selekcija i dr.sc. Jasminka Samardžija treći dio ZAPOSLENICI, Zaposlenik u organizaciji.

U panel raspravi stručnjaka iz prakse Budućnost HR-a sudjelovali su Breda Ivanović (PwC), Marija Kalinić, doc.dr.sc. Davor Perkov i Maja Vidović profesorica s američkog koledža RIT Croatia, a vodila ju je dr.sc. Jasminka Samardžija.

Zaključak rasprave je da je budućnost HR-a u ranom otkrivanju i potom razvijanju talenata kroz njegovanje coaching kulture u kojoj se sa svakim zaposlenikom osobno i više puta godišnje razgovara o profesionalnim, ali i osobnim kako bi se lakše upravljalo radnim učinkom.

Praksa PwC-a kojom se doskočilo odlasku mladih majki iz konzalting industrije je privremeno smanjenje obujma posla u kontekstu broja projekata koje vode kako bi im se olakšao period prilagodbe odnosno smanjila stopa fluktuacije nakon porodnih dopusta. Profesorica Vidović je pojasnila koncept međunarodnog menadžmenta ljudskih potencijala, a pitanje koje je otvorio doc.dr.sc. Perkov je: Kako motivirati zaposlenike u javnom sektoru koji nemaju izraženu razinu samomotivacije? Poseban ugođaj panelu je dao mladi gost iznenađenja Ivor Hoić koji je razgovor oplemenio talijanskim iskustvima talent managementa stečenima u matičnoj Calzedonia-i.

Iz recenzije:
Ova knjiga na sveobuhvatan način razmatra sve aspekte menadžmenta ljudskih potencijala te predstavlja iznimno vrijedan izvor znanja i praktičnih alata koji su neophodni u radu naše struke. Razumijevanje međuovisnosti svih segmenata upravljanja ljudskim potencijalima predstavlja osnovu za dugoročno uspješno poslovanje i kvalitetan razvoj svake tvrtke i organizacije. Autori su opsežnu stručnu tematiku predstavili su na sustavan i cjelovit način te uspjeli s lakoćom približiti čitatelju kompleksne teme na zanimljiv način, koristeći brojne primjere iz prakse, što ovom djelu daje posebnu vrijednost. Gordana Fabris, direktorica ljudskih resursa / Human Resources Director, Valamar Hotels & Resorts