Novim sustavom omogućeno je skupljanje bodova već od 10 kuna umjesto dosadašnjih 35 kuna, a bodovi su mogući za sve vrste plaćanja te se uvodi jedinstvena kartica za kupce Mercatora i Getroa

Mercatorova Pika kartica, poznata kao bonitetna kartica kojom je do sada kupnja u iznosu većem od 35,00 kuna donosila 1 bod i ograničene popuste, od 1. veljače unaprjeđuje koncept pogodnosti, objavili su iz Mercatora-H.

Mercator u Hrvatskoj ima više od 450.000 korisnika Pika i Getro kartica kojima će od sada i mali iznosi kupnje donositi bodove – svakih 10 kuna donosi 1 bod. Također, plaćanje debitnim i kreditnim karticama donosi bodove, a zelena i zlatna Pika su i platne kartice na koje je moguće kupovati na odgodu ili na rate, dok je plava kartica bonitetna kartica za skupljanje bodova.

Plaćanje na rate Pika karticom omogućeno je do 12 obroka bez kamata u trgovinama Intersporta, Modiane i M Tehnike i na dio asortimana Mercatora i Getroa. U sustav Pike od sada ulaze i kupnje u dućanima Getroa te je proširena ponuda artikala u posebnim Pika knjižicama u kojima se ostvaruju i do 50% niže cijene proizvoda.

Dodatno, Pika kartica donosi pogodnosti tijekom dva bonitetna razdoblja unutar kojih Mercator u svojim programima lojalnosti nudi proizvode poznatih brendova.

Unaprijeđeni Pika sustav lansira se na razini Mercator Grupe, odnosno nove pogodnosti vrijede i u svim Mercatorovim trgovinama u pet zemalja.

“U pripremama za ovaj projekt napravili smo simulaciju procijenjene potrošnje četveročlane obitelji koja, kupujući u Mercatoru, Getrou ili ostalim trgovinama Grupe, tijekom godine uz korištenje Pika kartice može uštedjeti oko 2000 kuna. Pika kartica od svog osnutka je bila prva međunarodna trgovačka kartica u jugoistočnoj Europi čijim se korištenjem u Mercatorovim trgovinama u pet zemalja regije ostvaruju brojne pogodnosti i uštede za korisnike”, istaknula je Lea Marcijuš, voditeljica odnosa s javnošću Mercatora-H.