Počinju besplatne radionice za roditelje u sklopu edukativne kampanje “Pokažite im put” koja se bavi prevencijom maloljetničke konzumacije alkohola.

maloljetnik-konzumacija-alkohola-midiRadionice su namijenjene svim roditeljima djece od 9 do 17 godina koji žele informacije o zakonskim i zdravstvenim rizicima maloljetničke konzumacije alkohola, te konkretne savjete kako razgovarati s djetetom o konzumaciji alkohola ili kako naučiti dijete da se odupre pritisku vršnjaka. Roditelji će imati i priliku podijeliti međusobna iskustva i razmišljanja te postaviti pitanja raznim stručnjacima.

Istraživanje provedeno u sklopu kampanje “Pokažite im put” pokazalo je da 43% roditelja ima problema kad pokušavaju razgovarati s djecom o konzumaciji alkohola, a njih čak 95% želi više informacija i savjeta o prevenciji maloljetničke konzumacije.

Ovu edukativnu kampanju pokrenula je Carlsberg Croatia s partnerom projekta Mercatorom i uz potporu Ureda za zdravstvo Grada Zagreba, Obiteljskog centra Grada Zagreba te Savjetovališta Luka Ritz.

Prva radionica održat će se sutra (22. rujna) od 18 do 19:30 sati te ponovno za tjedan dana (29. rujna) u prostorima Mercator centra, Vukovarska 269b, Zagreb (1. kat, prostor galerije iznad dječje igraonice).

Na radionicama pod stručnim vodstvom profesorice pedagogije Marije Sučić Vojnović sudjelovat će i dr.sc. Ivana Pavić Šimetin, voditeljica Odjela za praćenje i analizu djelatnosti školske medicine Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, predstavnici Policijske uprave zagrebačke uključeni u projekt “Policija u zajednici”, te Obiteljski centar Grada Zagreba i Savjetovalište Luka Ritz, navode iz Mercatora.

Dodaju također kako će svi roditelji koji dođu na radionicu dobiti i priručnik za roditelje s konkretnim savjetima kako pristupiti ovom problemu te po dvije kino ulaznice kako bi dijete odveli na film po izboru.

Kako bi radionice bile što učinkovitije, broj polaznika je ograničen na 20 po radionici, a svi zainteresirani roditelji mogu se prijaviti na e-mail: marija.sucic@skole.hr.