Slovenski trgovački lanac Mercator objavio je u utorak da je s gotovo svim bankama vjerovnicama postigao dogovor o restrukturiranju svog duga.

S vjerovnicima je postignuta skoro suglasna podrška predloženom financijskom restrukturiranju, što će Mercatoru omogućiti daljnju financijsku stabilnost i nesmetano poslovanje, naveo je Mercator u izjavi za javnost.

U Mercatoru, koji bankama duguje oko 1 milijarde eura, također navode da su i od vjerovnika koji još nisu usuglasili dogovor o restrukturiranju duga već dobili “načelan pristanak” da će se pridružiti sporazumu te da će stvari biti riješene u roku nekoliko dana.

Konzorcij vlasnika 53 posto Mercatorovih dionica i koncern Agrokor potpisali su krajem veljače aneks na lanjski kupoprodajni ugovor, prema kojemu je cijena dionice postavljena na 86 eura, a rokovi za realizaciju cijelog posla pomaknuti na sredinu ove godine.

Agrokor se aneksom obvezao na dokapitalizaciju Mercatora u visini 225 milijuna eura, od čega bi 200 milijuna trebalo pripasti bankama vjerovnicama Mercatora, a ostatak za obrtni kapital. (SEEbiz / Hina)