Metro Cash & Carry Hrvatska najavio je širenje dostavne mreže u Sloveniju na sajmu Gast Expo održanom u Ljubljani prošli tjedan. Potencijalnim slovenskim kupcima Metro je predstavio asortiman svježe hrane te program vlastitih robnih marki koji nudi cjelovita rješenja za ugostitelje, hotelijere, trgovce, pekare te druge male i srednje tvrtke. Za uslugu dostave već se registriralo više od 500 vlasnika malih i srednjih slovenskih tvrtki, a najviše za dostavu svježeg voća, povrća, ribe i mesa, izvijestili su iz Metroa.

“Nakon brojnih upita iz Slovenije odlučili smo osigurati dostavu unutar 24 sata i za slovensko tržište. Sva naša hrana, uključujući i onu koja se dostavlja, provjerene je sljedivosti, što znači da kupcima garantiramo sigurnost i kontrolu kvalitete proizvoda od ‘polja do stola’. Neprekinuti hladni lanac ključan je za sigurnu dostavu hrane jer osigurava potpuni nadzor i kontrolirane temperaturne uvjete tijekom trajanja prijevoza proizvoda”, izjavio je Robert Kuhta, direktor nabave svježeg i ultra svježeg asortimana.

Više od 5.000 hrvatskih profesionalnih kupaca trenutno koristi usluge dostave Metroa. Kako bi osigurali što bolju pokrivenost slovenskog tržišta i rastući interes hrvatskih kupaca, Metro Cash & Carry Hrvatska krajem 2013. zaposlio je dodatnih 50 djelatnika kao prodajne predstavnike za dostavu.

U 50 godina iskustva u radu s više od 20 milijuna kupaca diljem svijeta, Metro svakodnevno stječe uvid u potrebe profesionalnih kupaca.

Kao odgovor na potrebu kupaca da im rješenja i proizvodi budu dostupniji i bliži, Metro je kupcima u Hrvatskoj 2011. osigurao uslugu dostave, koja je dostupna i slovenskim kupcima.

Metro Cash & Carry koristi HACCP sustav upravljanja sigurnošću hrane. HACCP sustav sigurnost hrane osigurava kroz analizu i kontrolu bioloških, kemijskih i fizičkih utjecaja ulaznih sirovina, rukovanja, proizvodnje, distribucije i prodaje proizvoda krajnjem potrošaču.

Cilj ovakvog pristupa je utvrđivanje preventivnih mjera kojima se identificirani rizici uklanjaju ili svode na prihvatljivu razinu. Ovaj sustav podrazumijeva proizvodnju i distribuciju zdravstveno ispravnih proizvoda preventivnim djelovanjem, a ne posljedičnim, zaključuje se u priopćenju.