Trgovački lanac Metro Cash & Carry sinoć je u zagrebačkom Waves Denim Baru predstavio asortiman jestivog cvijeća, za sve koji gostima žele poslužiti proljeće na tanjuru. Punjeni cvijet tikvice jelo je s kojim su mnogi upoznati, ali kako svježe maćuhice, orhideje i karanfile uklopiti u proljetni jelovnik restorana pokazao je Ivan Cindrić, chef u Waves Denim Baru.

Gosti su imali priliku kušati salatu od maćuhica, kandirane maćuhice te ivančice sa sladoledom i američke palačinke s ivančicama.

“Cvijeće nije samo dekoracija, ono može biti izvrstan sastojak salata i svakom jelu unijeti dašak proljeća. Metro je odlučio svim profesionalnim kupcima ponuditi razne kombinacije jestivog cvijeća kako bi jelovnike obogatili originalnim namirnicama, u skladu s najnovijim trendovima u kulinarstvu”, izjavio je Robert Kuhta, direktor nabave prehrane svježeg i ultra svježeg programa u Metro Cash & Carryju.

Uz cvijeće, gosti su upoznali i dio asortimana pršuta koje Metro nudi. Naime, Metro ima više od 30 različitih pakiranja pršuta, a osim hrvatskog, kupci mogu odabrati i pršute iz Španjolske, Italije, Slovenije i Portugala. Uz pršut, sir i jestivo cvijeće, gostima su poslužena i vrhunska vina jednog od najuspješnijih hrvatskih vinara Vlade Krauthakera.