Metro otvara prvi centar u Istri

Trgovački lanac Metro će u Puli 15. travnja otvoriti svoj novi centar u Hrvatskoj, prvi u Istri, najavio je na press konferenciji Marc Carena, predsjednik Uprave Metro Cash & Carry Hrvatska.

“U Istri do sada nismo bili prisutni, a ta regija ima vrlo jake turističke potencijale, baš kao i dalmatinski otoci te dubrovačko područje, gdje ćemo se ubuduće jače fokusirati, a što uključuje i HoReCa kanal. Uz to, želimo s naša tri distributivna centra, u Rijeci, Splitu i Sesvetama, pokriti cijelu Hrvatsku i Sloveniju”, dodao je Carena.

U Hrvatskoj Metro posluje od 2001. godine i trenutno ima šest veleprodajnih centara, dva u Zagrebu (Sesvete i Jankomir), te u Zadru, Splitu, Osijeku, Varaždinu, te drive-in u Dubrovniku.

Kako je istaknuo Vladimir Gnjidić, direktor marketinga i odnosa s kupcima, Metro u Hrvatskoj zapošljava 1200 ljudi, a ove je godine “izbačena” prva generacija diplomanata Metro akademije.

“Naš su target mali i srednji poduzetnici i tu se želimo pozicionirati kao najbolja podrška nezavisnom poslovanju jer smo mi sustav prodaje za profesionalne, ali i privatne korisnike. Trenutačno surađujemo s više od 1.500 poslovnih kupaca, koji imaju više od 650 tisuća Metro kartica. Samo je u programu Metro robnih marki angažirano više od 50 hrvatskih proizvođača, koji na taj način imaju šansu sa svojim proizvodima izići na mnoga strana tržišta, jer Metro posluje u 29 zemalja. Primjerice, Cromaris tako svoj brancin i oradu plasira u Italiju, Austriju, Poljsku, Češku, a ovih dana kreće u Francusku i Njemačku. Badel također plasira svoje proizvode, kao i istarski vinar Franco Cattunar koji je počeo proizvoditi svoju malvaziju samo za Metro, a tu je i tartufar Zigante”, kaže Gnjidić.

Inače, Metro Grupa je prošle godine ostvarila 67 milijardi eura ukupnih prihoda, te zapošljava 110 tisuća ljudi. (Lider)

Prethodni članakIntenzivnija suradnja HUP-a i Ministarstva poljoprivrede
Sljedeći članakSlovenci podižu obje stope PDV-a